Peste 60% dintre utilizatorii unei retele wireless sunt expusi atacurilor informatice

Luni, 15 Iunie 2009, ora 13:52
1920 citiri
Peste 60% dintre utilizatorii unei retele wireless sunt expusi atacurilor informatice

Peste 60% dintre utilizatorii de retele wireless sunt expusi atacurilor informatice, iar la instalarea si configurarea de retele wireless in 90 la suta din cazuri este necesara interventia specialistilor IT, releva un studiu, efectuat timp de sase luni, de compania Computer Troubleshooters Romania, precizeaza NewsIn.

"In ultimul an a crescut numarul de retele fara fir la nivel de utilizatori domestici. In cazul companiilor, cea mai mare parte a acestora se folosesc de tehnologia fara fir, astfel incat securizarea informatiilor ar trebui sa fie o prioritate pentru ele.

Insa, studiile internationale releva faptul ca in jur de 64 % dintre companii neglijeaza securitatea retelelor Wlan si numai 47 % dintre acestea folosesc sisteme de protectie si criptare adecvate, iar mai putin de 30 % utilizeaza orice forma de preventie a intruziunii in cadrul retelei", se arata in comunicatul Computer Troubleshooters Romania.

Studiul mai arata ca in proportie de peste 80 %, configurarile retelelor wireless sunt facute de catre proprietarul retelei sau de o cunostinta a acestuia, iar problemele cel mai des intalnite de specialistii Computer Troubleshooters Romania sunt de la cele mai simple, precum instalarea deficitara a retelelor, nefunctionarea corecta a router-ului, nesecurizarea acestuia, pana la probleme mai severe, constand in atacuri informatice care deriva de la intrarea neaprobata in computer pana la infectarea cu virusi periculosi.

"Doar 10% dintre utilizatorii din Bucuresti, persoane fizice, prefera sa apeleze la un specialist cand instaleaza un router.

Vestea buna pentru un utilizator casnic fara prea multe cunostinte IT este faptul ca totusi calculatorul din spatele routerului este mult mai bine protejat, chiar fara setarile avansate de securitate, decat un calculator care este conectat direct la Internet si care este foarte expus atacurilor", declara francizatul Computer Troubleshooters Bucuresti pentru sectoarele 1 si 2 Marius Stanca.

In ceea ce priveste companiile, problemele constatate de specialistii Computer Troubleshooters Romania sunt date de alegerea echipamentelor nepotrivite sau instalarea incorecta a acestora.

"O problema a firmelor, care implicit afecteaza activitatea acestora, o constituie alegerea echipamentului nepotrivit sau instalarea incorecta a acestuia, din considerente economice. Astfel, pierderile cauzate de incercarea de a economisi la acest capitol pot fi foarte mari.

Daca luam cazul unei institutii publice, aceasta depinde in mare masura de sistemul informatic. Colapsul sau va duce la pierderi, atat de ordin material (luand in considerare o perioada de colectare de impozite), cat si din categoria celor care tin de credibilitate. Un alt exemplu bun este cel al unei agentii de presa, care depinde de rapiditatea primirii informatiei; din nou, caderea sistemului ar provoca inconveniente clare.

Importanta securizarii informatilor, care presupune utilizarea si instalarea corecta a echipamentului, este evidenta", a precizat francizatul Computer Troubleshooters Bucuresti pentru sectoarele 3 si 4 Csaba Anghel Nagy.

Computer Troubleshooters Romania este unica franciza pe servicii IT din Romania cu filiale in 11 orase: Bucuresti, Bacau, Buzau, Cluj-Napoca, Deva, Resita, Oradea, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Targu-Mures, Timisoara si Ploiesti. Compania acopera o gama larga de servicii, de la depanarea calculatoarelor, instalarea si configurarea de hardware, asistenta, configurarea Internetului si e-mailului, protectia contra virusilor si securitatea IT, pana la configurarea retelelor de calculatoare wireless si cablare.

Computer Troubleshooters este prezenta in Romania din noiembrie 2005. Compania este cea mai mare franciza pe servicii IT prezenta in 26 tari cu peste 500 filiale, ce ofera o gama larga de asemenea servicii la sediul clientului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#utilizatori, #retea, #atacuri, #informatice, #wireless, #it , #Securitate IT