Piata solutiilor de securitate IT a crescut 30% in 2006, la circa noua milioane de dolari

Joi, 15 Februarie 2007, ora 16:24
854 citiri

Piata locala a solutiilor de securitate IT a crescut anul trecut cu 29,3%, la 8,76 milioane de dolari, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Thomas Vavra, directorul de cercetare software al companiei IDC pentru Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa (CEMA).

"Securitatea IT a devenit o problema de business si nu mai este prezenta doar in mediul IT. Circa 70% din amenintarile informatice in cadrul unei companii sunt generate in prezent de factori interni", a afirmat Vavra.

Potrivit reprezentantului companiei, 63% din totalul vanzarilor de aplicatii de securitate IT au fost reprezentate de solutii antivirus.Vavra a adaugat ca, la nivelul anului 2006, solutiile de securitate au avut o pondere de aproximativ 6% din totalul vanzarilor de software din Romania.

"Cresterile din Romania sunt in general mai mari decat media tarilor europene, dar valoric reprezinta inca un numar destul de mic. Estimam ca in urmatorii ani piata va avea rate de crestere cu circa 30%, fiind in stadiu de dezvoltare", a continuat Vavra.

Diferenta dintre Romania si tarile central-europene, in special cele care au aderat in 2004 la UE, este foarte mare, piata locala a solutiilor de securitate fiind inca imatura, a afirmat reprezentantul IDC pentru Romania, Laurentiu Popescu.

"Lucrurile se vor schimba odata ce investitiile in IT vor creste, o importanta sporita fiind data si de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", a spus Popescu.

La randul sau, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Zsolt Nagy, considera ca solutia pentru dezvoltarea pietei o reprezinta fondurile structurale de care va beneficia si Romania.

Conform unor declaratii anterioare ale ministrului, Romania va putea accesa, pana la sfarsitul anului 2013, fonduri europene in valoare de 336 milioane euro pentru finantarea proiectelor IT&C.

Piata solutiilor de securitate evolueaza constant, iar din punct de vedere al vendorilor din piata vor avea loc o serie de modificari, consolidari si achizitii, potrivit reprezentantilor companiei Cisco Systems.

"Noi avem in general cresteri ale vanzarilor in pietele in care suntem implicati de circa 40% anual, inclusiv in Romania. Prin urmare, contribuim constant la cresterile pietei", a declarat Peter Gibbs, business development manager in cadrul Cisco.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)