Premierul chinez respinge acuzatiile SUA privind atacurile cibernetice

Duminica, 17 Martie 2013, ora 16:32
1416 citiri
Premierul chinez respinge acuzatiile SUA privind atacurile cibernetice

Washingtonul face "acuzatii nefondate" invinuind Beijingul pentru recentele atacuri informatice care au vizat Statele Unite, a afirmat duminica noul premier chinez, Li Keqiang.

"Insasi China este o victima majora a atacurilor informatice. China nu sprijina atacurile informatice. Noi ne opunem unor astfel de actiuni", a declarat Li in cursul unei conferinte de presa. "Trebuie sa ne ferim de acuzatii reciproce nefondate", a continuat demnitarul de la Beijing, potrivit AFP.

Noul sef al guvernului chinez, care i-a raspuns unui jurnalist strain, a subliniat ca "simte o prezumtie de vinovatie" in intrebarea adresata.

In afara acestei fraze, el a repetat cuvant cu cuvant linia clasica de aparare a autoritatilor chineze in chestiunea pirateriei cibernetice.

Miercuri, presedintele american, Barack Obama, a avertizat direct autoritatile chineze impotriva atacurilor cibernetice in crestere care vizeaza Statele Unite, facand promisiunea unor discutii "in forta" cu Beijingul.

A fost pentru prima data cand presedintele Obama a adoptat o pozitie atat de transanta.

Reactiile Statelor Unite la tentativelor hackerilor chinezi suspectati ca vor sa penetreze retelele companiilor si ale administratiei de stat s-au inmultit in ultimele saptamani, suscitand de fiecare data dezmintiri oficiale din partea guvernului de la Beijing.

Li Keqiang, in varsta de 57 de ani, a tinut duminica prima sa mare conferinta de presa, exercitiu anual al fiecarui premier chinez, la inchiderea sesiunii anuale a Parlamentului ce i-a permis sa finalizeze o tranzitie la putere prevazuta de mai multi ani.

#atacuri cibernetice SUA, #hackeri chinezi, #pirati informatici China , #Securitate IT