Razboi cibernetic. Coreea de Sud acuza Nordul pentru atacul informatic din martie

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 11:31
3851 citiri
Razboi cibernetic. Coreea de Sud acuza Nordul pentru atacul informatic din martie
Sursa foto: Nknews.org

Agentia militara de informatii din Coreea de Nord se afla la originea vastului atac cibernetic comis luna trecuta impotriva retelelor informatice apartinand mai multor posturi de televiziune si banci sud-coreene, au anuntat miercuri autoritatile de la Seul.

Analiza codurilor de acces si codurilor malware utilizate in cursul acestor atacuri a dezvaluit ca sursa se afla la Biroul General de Recunoaste al Coreei de Nord, a precizat Agentia sud-coreeana pentru Securitatea Internetului (KISA), un organism de stat, relateaza AFP.

"A fost un atac premeditat si planificat in mod meticulos de catre Coreea de Nord", a declarat un purtator de cuvant KISA. "Am colectat numeroase probe care arata ca Biroul General pentru Recunoastere a efectuat acest atac, care a fost pregatit timp de cel putin opt luni", a subliniat acesta.

Experti sud-coreeni au localizat sase calculatoare situate pe teritoriul Coreei de Nord.

Atacul, care a avut loc pe 20 martie, a vizat retelele informatice ale posturilor de televiziune KBS, MBC si YTN, dar si sistemele bancilor Shinhan si Nonghyu, care au fost "partial sau integral paralizate", anunta la vremea respectiva KISA.

Atacul a avut loc intr-un context de amplificare a tensiunilor in peninsula, care au atins, in prezent, cel mai inalt nivel din ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacuri informatice, #razboi cibernetic Coreea , #Securitate IT