Seful Pentagonului vrea reguli de conduita pentru securitatea cibernetica a SUA

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 12:55
1603 citiri
Seful Pentagonului vrea reguli de conduita pentru securitatea cibernetica a SUA
Chuck Hagel, seful Pentagonului

Statele Unite trebuie sa puna la punct reguli de conduita, indeosebi in ceea ce priveste China, pentru a face fata atacurilor informatice tot mai acute, a declarat vineri seful Pentagonului, Chuck Hagel, relateaza AFP.

"Trebuie sa gasim mijloacele, lucrand alaturi de chinezi si de intrega lume, pentru a pune la punct regulile de conduita", a declarat el jurnalistilor, in avionul care il transporta la Singapore, unde va lua parte la forumul anual pentru securitate, care are loc la Shangri-La.

Intrebat cu privire la infiltrarile informatice si furtul de date privitoare la numeroase sisteme de armament american, activitate dezvaluita marti de Washington Post, Hagel a afirmat ca "Statele Unite stiu de unde provine acest numar de infiltrari" informatice.

"Este destul de dificil sa dovedesti ca acestea sunt realizate de un inamic anume, insa putem spune de unde provin si trebuie sa fim sinceri cu privire la acest lucru", a declarat el referindu-se la rolul atribuit Chinei in aceste atacuri.

Washingtonul ar trebui sa determine Beijingul sa stabileasca acest cod de conduita, atat prin "diplomatie publica, cat si prin discutii private", potrivit sefului Pentagonului.

"Rareori am observat dezbateri publice care sa rezolve o problema, insa este important ca oamenii sa stie cum stam", a declarat el.

In Singapore, unde ar trebui sa ramana pana luni dimineata, secretarul american al Apararii va avea numeroase intalniri bilaterale cu omologii sai asiatici, iar daca omologul chinez nu va veni sa asiste la dialogul de la Shangri-La, Hagel a sugerat ca-i va intalni pe membrii delegatiei chineze.

Multiplicarea contactelor intre armata si cele doua tari este sursa de speranta pentru o mai buna intelegere, a apreciat el.

Cel mai decorat american, generalul Martin Dempsey, s-a deplasat la Beijing in aprilie, iar Hagel l-a invitat pe omologul sau chinez la Washington, in august.

Presedintele Barack Obama ar trebui sa-l intalneasca pe omologul sau, Xi Jinping, saptamana viitoare, in California.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#securitate IT SUA, #razboi cibernetic SUA China , #Securitate IT