Sistemul de securitate al Windows 8, "pacalit" de virusi periculosi

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 18:05
3754 citiri
Sistemul de securitate al Windows 8, "pacalit" de virusi periculosi

O analiza Bitdefender a aratat ca Windows 8 a permis infectarea unui sistem informatic cu aproape 16% din cei mai periculosi virusi informatici din ultimele sase luni.

Rezultatul analizei a aparut in urma derularii unei serii de teste comparative in care a rulat virusi atat pe noul sistem de operare de la Microsoft, Windows 8, cat si pe versiunea anterioara, Windows 7, relateaza Agerpres.

Rezultatele testarii au aratat ca, dintr-un set de 385 de aplicatii periculoase din cele mai populare familii detectate in ultimele sase luni, 61 de virusi (15,9%) au fost capabili sa infecteze un computer ce rula Windows 8, cu aplicatia de securitate Windows Defender activata.

De asemenea, 322 de virusi au fost stersi de catre aplicatia de securitate a sistemului, iar alti doi, care au trecut de antivirus, au esuat sa se execute, deoarece au fost blocati de User Account Control (UAC), un sistem de securitate a contului.

Specialistii Bitdefender recomanda, in acest sens, un program antivirus performant, compatibil cu Windows 8, pentru un grad de siguranta foarte inalt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#analiza Bitdefender Windows 8, #securitate Windows 8, #virus Windows 8, #infectare Windows 8 , #Securitate IT