Statele Unite "fac observatii" Rusiei in legatura cu Edward Snowden

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 08:34
1301 citiri
Statele Unite "fac observatii" Rusiei in legatura cu Edward Snowden

Rusia a anuntat joi ca a primit o scrisoare din partea Statelor Unite ce face anumite observatii cu privire la fugitivul american Edward Snowden blocat de o luna intr-un aeroport din Moscova, fara a cere extradarea sau repatrierea acestuia.

"Ieri (miercuri), Rusia a primit o scrisoare din partea ministrului american al Justitiei, Eric Holder, in care acesta detaliaza cateva aspecte ale pozitiei americane cu privire la statutul lui Edward Snowden", a declarat serviciul de presa al ministerului rus de Justitie intr-un email adresat AFP. "In acest mesaj, nu se afla nicio cerere de extradare sau de repatriere" a lui Edward Snowden in Statele Unite, a adaugat ministerul, fara alte detalii.

Acest anunt vine dupa o zi confuza cu privire la soarta fugitivului american cautat pentru spionaj dupa dezvaluirile sale uluitoare despre supravegherea electronica mondiala realizata de Statele Unite.

Presa rusa a anuntat miercuri iesirea iminenta a lui Edward Snowden din zona de tranzit a aeroportului Moscova-Seremetievo unde acesta se afla de la sosirea sa din Hong Kong la 23 iunie. Insa informatia a fost ulterior dezmintita de avocatul rus al tanarului american, conform caruia clientul sau nu a primit inca de la serviciile ruse documentul care sa ii permita sa paraseasca aeroportul.

Acesta asteptare pusa pe seama "birocratiei ruse" de catre avocatul lui Edward Snowden reflecta in special indecizia Moscovei in acest caz care plaseaza Rusia intr-o pozitie delicata fata de Statele Unite, analizeaza presa rusa.

#azil Edward Snowden, #scandal spionaj Snowden, #Snowden Rusia SUA, #spionaj informatic SUA , #Securitate IT