Top 25 parole de e-mail care pot fi sparte imediat

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 18:25
7795 citiri
Top 25 parole de e-mail care pot fi sparte imediat

Vezi lista cu cele mai slabe parole pe care si le-au ales utilizatorii in 2011, dar si o serie de sfaturi cu conditiile minime pe care trebuie sa le indeplineasca o parola pentru a fi cat mai greu de spart.

Alegerea unei parole a devenit o adevarata provocare in ziua de astazi, pentru ca nu mai este doar un singur serviciu online pe care il folosim - e-mail-ul - ci nenumarate conturi de social media, bookmark-uri sau alte servicii.

Este imposibil sa le tinem minte pe toate, daca punem parole tehnice, care sa contina si numere, si caractere speciale.

Prin urmare, fie folosim un program de gestionare a parolelor care, la randu-i are si el o parola, fie ne alcatuim parolele in asa fel incat sa fie usor de tinut minte, dar si complexe, astfel incat sa fie imposibil de spart.

Alegerea cuvantului "password" sau "parola" nu este tocmai o idee buna. De fapt, este cea mai proasta alegere pe care o poti face.

Iata lista de parole pe care trebuie sa le eviti, potrivit mashable.com.

Pe locul intai este "password" urmat de "123456"; "12345678"; "qwerty"; "abc123"; "monkey"; "1234567"; "letmein"; "trustno1"; "dragon"; "baseball"; "111111"; "iloveyou"; "master"; "sunshine", "ashley";

"bailey"; "passw0rd"; "shadow"; "123123"; "654321"; "superman"; "qazwsx"; "michael" si "Football".

Sfaturi pentru alegerea unei parole indestructibile:

1. Alege o parola care sa contina diferite tipuri de caractere, precum numere, litere, caractere speciale;

2. Alege o parola care sa contina cel putin 8 caractere. Ideal ar fi ca parola sa contina cuvinte scurte separate de spatiu sau simbolul underscore(_);

3. Nu folosi aceeasi parola si acelasi username pentru toate website-urile pe care le folosesti. Ideal ar fi sa folosesti o solutie online de stocare a parolelor.

#parole email sparte, #cele mai slabe parole, #lista parole, #securitate email , #Securitate IT