Topul Google Apps al celor mai slabe parole de internet

Luni, 12 August 2013, ora 10:40
1867 citiri
Topul Google Apps al celor mai slabe parole de internet

Un studiu realizat de Google Apps in Anglia dezvaluie cele mai comune parole alese de internauti, care nu garanteaza un nivel de securitate prea ridicat. Retele de socializare, adrese de mail, operatiuni bancare online, aplicatii de tot felul sunt tot atatea instrumente securizate unde este nevoie de parole, scrie lefigaro.fr.

Se pare insa ca internautii nu se gandesc prea mult cand isi aleg parolele, adesea obisnuite sau putin personalizate, ceea ce le face usor de ghicit. Intr-un studiu recent, Google Apps arata, de exemplu, ca un internaut britanic din sase foloseste ca parola numele animalului de companie. Tot atatia utilizeaza o data speciala pentru ei, cum ar fi data nasterii sau a casatoriei. Sunt ghicitori usor de dezlegat de internauti rau intentionati.

Alte parole nerecomandate si totusi folosite pe scara larga sunt numele unui copil din familie, numele unui alt membru al familiei, locul nasterii utilizatorului, locul preferat pentru vacanta, sportul favorit sau numele unei echipe sportive... Unii internauti folosesc chiar termenul "password".

Cele mai proaste 25 de parole

Site-ul splashdata a publicat un studiu in care enumera cele mai nefericite 25 de parole din 2012. Printre acestea, suita de numere "123456", "abc123", "dragon", "baseball", "iloveyou", dar si "jesus", "welcome" sau "football". In studiu se mai mentioneaza ca 48% din cei intervievati au declarat ca au comunicat parola unei alte persoane, in timp ce 3% spun ca si-au scris parola pe o bucata de hartie pusa aproape de calculator.

Recomandarea este ca parola sa fie complicata, dar si usor de retinut. Acesta este pretul securitatii, incheie lefigaro.fr.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top parole proaste, #cele mai folosite parole, #top google Apps , #Securitate IT