Un hacker a piratat site-ul ABC, in semn de protest impotriva unui interviu cu Geert Wilders

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 12:31
1231 citiri
Un hacker a piratat site-ul ABC, in semn de protest impotriva unui interviu cu Geert Wilders

Un hacker a piratat pagina de Internet a televiziunii ABC in semn de protest impotriva difuzarii unui interviu cu deputatul olandez de extrema-dreapta Geert Wilders, cunoscut pentru pozitia sa anti-islam. In urma atacului cibernetic au fost publicate pe Twitter datele personale a zeci de mii de australieni.

Utilizatorul de Twitter @Phr0zenM a revendicat pe contul sau operatiunea "#OpWilders", lansata impotriva canalului public de televiziune Australian Broadcasting Corporation (ABC), pe care-l acuza "ca i-a oferit posibilitate de exprimare lui Wilders, permitandu-i sa raspandeasca ura".

"Baza de date piratata", a precizat hackerul.

"Datele private a 50.000 de australieni, dintre care o mie de agenti ai statului, utilizate de catre internauti pentru a se conecta la site-ul ABC, au fost astfel facute publice: adrese electronice, nume de utilizator, parole si adrese postale indeosebi.

"Din momentul in care ABC a fost informat despre aceasta operatiune, site-ul a fost inchis", a subliniat pentru AFP o purtatoare de cuvant al canalului, subliniind ca piratarea ar fi fost efectuata din strainatate.

Geert Wilders a afirmat ca este intr-o cruciada impotriva islamizarii Olandei si ca militeaza pentru ca tara sa sa paraseasca Uniunea Europeana. El a acordat un interviu pentru ABC care a fost difuzat pe 13 februarie, inaintea unui miniturneu in Australia, marcat de manifestatii ale opozantilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacuri informatice, #atac cibernetic ABC, #pirati informati, #atac hacker Geert Wilders , #Securitate IT