Washingtonul ameninta cu sanctiuni tarile care lanseaza atacuri online: Rusia si China sunt vizate

Marti, 26 Iulie 2016, ora 17:38
1769 citiri
Washingtonul ameninta cu sanctiuni tarile care lanseaza atacuri online: Rusia si China sunt vizate
Foto: What is my IP address

Sanctiuni economice ar putea fi dictate de catre guvernul american impotriva tarilor care inregistreaza un numar mare de infractori cibernetici ce opereaza impotriva infrastructurii digitale din SUA.

Rusia si China ar putea intra in curand pe lista neagra a oficialilor americani, cele doua state fiind citate de consilierul pe teme de contra-terorism al presedintelui Obama ca fiind un pericol in mediul cibernetic din SUA, anunta Reuters.

Atacurile impotriva infrastructurii cibernetice a sistemelor de transport sau a retelelor de energie ar putea fi urmate de sanctiuni economice indreptate impotriva statelor din care au pornit atacurile, "daca sunt indeplinite conditiile si actiunile urmeaza politica Statelor Unite", a precizat Lisa Monaco, consilierul pe probleme de contra-terorism de la Casa Alba.

Aceasta a amintit si de tehnicile folosite de infractorii cibernetici din Iran si Coreea de Nord, ale caror atacuri au vizat fie bancile americane, fie alte obiective de interes public.

Infrastructura de tip critic din SUA va fi protejata nu doar prin intermediul programelor de securitate cibernetica, ci si prin impunerea unui ordin de aplicare a sanctiunilor economice impotriva tarilor care se lanseaza in astfel de atacuri, a specificat Monaco.

In acelasi timp, oficialii SUA sustin ca incearca sa puna la punct un ghid de buna purtare in mediul cibernetic care sa fie adoptat de cat mai multe state.

Noua directiva a fost formulat la cererea presedintelui Barack Obama si ar trebui sa dea rezultate cel putin in privinta linistirii temerilor manifestate de americani.

"Va raspunde principalei intrebari formulate de companii, dar si de populatie: Dupa un atac cibernetic, cui ma pot adresa?", a specificat consilierul prezidential.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hackeri, #atacuri cibernetice SUA, #sanctiuni economice, #razboi cibernetic , #Securitate IT