WikiLeaks prezinta Spy Files, prin care dezvaluie incalcari de intimitate

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 21:39
1462 citiri
WikiLeaks prezinta Spy Files, prin care dezvaluie incalcari de intimitate

WikiLeaks anunta lansarea SpyFiles, un nou site aferent, care va publica documente secrete despre interceptare de convorbiri si incalcari ale intimitatii din intreaga lume.

Site-ul are in baza sa de date 287 de documente adunate de la 160 de contractori din industria de supraveghere. WikiLeaks a lucrat cu diferite organizatii media din sase tari, inclusiv cu The Washington Post din SUA, pentru a descoperi aceste secrete, informeaza PCMag.

"Companiile internationale de supraveghere sunt localizate in tarile mai avansate tehnologic, si isi vand tehnologia in toate tarile din lume", se arata intr-un mesaj postat pe noul site WikiLeaks.

"Acest domeniu este, practic, nereglementat inca. Agentiile de supraveghere, fortele militare, politia pot sa intercepteze apeluri si sa preia controlul asupra computerelor personale in liniste, fara ajutorul sau macar informare furnizorilor de telecomunicatii. Spatiul fizic in care se afla utilizatorii poate fi localizat foarte usor doar daca detin un telefon mobil, chiar daca acesta se afla pe standby", se arata in mesajul de pe SpyFiles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Wikileaks dezvaluiri, #WikiLeaks lanseaza SpyFiles, #documente WikiLeaks incalcare intimitate , #Securitate IT