Wikileaks: Snowden inca nu a "acceptat oficial" oferta Venezuelei

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 08:20
1497 citiri
Wikileaks: Snowden inca nu a "acceptat oficial" oferta Venezuelei

Fostul consultant al serviciilor de informatii americane Edward Snowden "inca nu a acceptat oficial" oferta de azil politic din partea presedintelui Venezuelei, a anuntat marti seara WikiLeaks, contrazicand afirmatiile facute anterior de un parlamentar rus.

"Edward Snowden inca nu a acceptat oficial azilul in Venezuela", a dat asigurari WikiLeaks pe contul de Twitter, reamintind ca, intre timp, parlamentarul rus si-a "sters mesajul" din aceeasi retea, potrivit AFP.

"Tarile in cauza vor face un anunt daca si cand va fi oportun. Anuntul va fi confirmat atunci prin grija noastra", a adaugat site-ul fondat de Julian Assange care a jucat un rol activ in fuga lui Snowden.

Presedintele Comisiei pentru politica externa a camerei inferioare (Duma) a parlamentului rus, Alexei Puskov, publicase cu cateva ore inainte un mesaj pe contul sau de Twitter in care sustinea ca Snowden, "cum era de asteptat", a "acceptat propunerea de azil politic a lui (Nicolas) Maduro".

Mesajul a ramas circa o jumatate de ora pe contul acestui parlamentar apropiat Kremlinului, dupa care a fost sters.

Cautat de Statele Unite pentru spionaj, in urma dezvaluirilor surprinzatoare referitoare la programul secret al SUA de supraveghere a comunicatiilor, Snowden este refugiat de 17 zile in zona de tranzit a aeroportului Moscova-Seremetievo.

#azil politic Snowden, #Snowden azil Venezuela, #scandal spionaj SUA, #urmarire internationala Snowden , #Securitate IT