Bing scoate arma sociala in razboiul cu Google

Duminica, 13 Mai 2012, ora 10:00
2167 citiri
Bing scoate arma sociala in razboiul cu Google

Varianta actualizata a a motorului de cautare Bing, lansata joi, include acum comentarii de la utilizatori, "like-uri" si activitati postate in retelele sociale precum Facebook si Twitter.

Decizia Microsoft de a imbunatatii caracteristicile sociale ale motorului de cautare Bing ar putea reprezenta, in sfarsit, ocazia de a ataca pozitia dominanta detinuta de Google in topul motoarelor de cautare, spun jurnalistii de la ComputerWorld.

Patrick Moorhead, analist la Moor Insights & Strategy, este de acord cu ceea ce Microsoft sustine, ca noua varianta este "cea mai semnificativa schimbare de design din ultimii trei ani, de la lansarea Bing".

"Noua varianta de design a Bing chiar este o revolutie a motoarelor de cautare si cea mai mare schimbare pe care am vazut-o la ei in ultimii ani", sustine analistul.

Bing, prieten bun cu Facebook si Twitter

"Bing ar putea revolutiona cautarea sociala prin abordarea caracteristicilor Facebook si Twitter, Spre deosebire de Google, Bing si Microsoft nu incearca sa isi faca propria retea sociala, astfel incat sa reuseasca sa aiba acces la cele mai infloritoare retele sociale precum Facebook si Twitter", adauga Moorhead.

Noua interfata Bing, care ar trebui sa treaca in curand de la varianta privata la cea publica beta de test, ofera utilizatorilor o parte considerabila care se concentreaza pe oamenii din retelele sociale ale utilizatorului si de parereile si cautarile lor, declara cei de la Microsoft.

Spre exemplu, un utilizator ar putea cauta un magazin de biciclete in apropiere. Alaturi de rezultatele normale ale cautarii, va mai exista si un tab cu "people you know who may know", care iti arata magazine de biciclete carora prietenii tai le-au dat "like" sau comentarii.

Acest tab de socializare permite utilizatorilor sa ii intrebe pe prietenii lor cu privire la cautarile lor, iar prietenii le pot raspunde fie pe Bing, fie prin Facebook.

A dat Bing lovitura de gratie Google?

"Contrar reputatiei ca ar avea software inutil si prea complicat, Microsoft a demonstrat cu ajutorul Bing ca poate aduce functionalitatea la un nivel foarte util. Cel mai probabil utilizatorii vor fi tentati sa incerce Bing", sustine Brad Shimmin, analist la CurrentAnalysis.

Inca de la lansarea Bing in 2009, Microsoft s-a confruntat cu sarcina dificila de a detrona Google din topul motoarelor de cautare.

Google a ramas neclintit, insa, in ciuda eforturilor depuse de Microsoft, inclusiv actualizarea din 2011. In acest moment, Microsoft spera ca optiunile sale sociale ar putea schimba regulile jocului, si Bing are mai multe sanse in fata Google.

Intrucat Google are propria retea sociala, se afla intr-un dezavantaj major cand incearca sa colaboreze cu ceea ce Facebook sau Twitter ofera, sustin analistii.

Microsoft, pe de alta parte, are relatii bune cu ambele companii.

"Bing avea nevoie sa se reinventeze. Cred ca luptele pentru motoarele de cautare vor fi tot mai puternice in urmatorii ani. Bing si-a spus replica, acum este randul Google", sustine Zeurs Kerravala, analist la ZK Research, care este convins ca miscarea Microsoft in contextul social este benefica pentru companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#noul design Bing, #relansare Bing, #Bng Microsoft razboi Google, #socializare motor cautare, #Google razboi Microsoft , #SEO