Francezii de la Allocine vor sa isi vanda participatia de la portalul rus Kinopoisk.ru

Marti, 16 Iulie 2013, ora 12:55
1063 citiri
Francezii de la Allocine vor sa isi vanda participatia de la portalul rus Kinopoisk.ru

Site-ul francez de filme si seriale Allocine, care ar putea fi achizitionat de societatea de investitii Fimalac, si-a scos la vanzare pachetul de 40% de actiuni pe care le detine la portalul rus Kinopoisk.ru, informeaza AFP.

Conform AFP, care citeaza cotidianul rus Kommersant, banca VTB Capital din Rusia a fost insarcinata sa gaseasca un cumparator pentru actiunile pe care Allocine le detine la site-ul specializat in difuzarea de filme si seriale Kinopoisk.ru.

Totodata, potrivit publicatiei Kommersant, aceasta tranzactie ar putea sa creasca valoarea site-ului Kinopoisk.ru - care atrage peste 16 milioane de utilizatori pe luna - la circa 50 de milioane de dolari, de peste zece ori mai mult fata de 2009, cand Allocine a preluat 40% din actiunile portalului rus.

In prezent, pachetul majoritar de actiuni la Kinopoisk.ru (60%) este detinut de fondatorii site-ului - Vitali Tatsu si Dmitri Soukhanov.

Informatia privind vanzarea participatiei pe care o are la portalul Kinopoisk.ru vine in contextul in care si site-ul Allocine ar putea fi cumparat de fondul de investitii Fimalac.

Fimalac, un fond de investitii controlat de miliardarul Marc Ladreit de Lacharri?re, a anuntat pe 10 iulie ca poarta negocieri exclusive pentru a prelua Allocine de la fondul american de investitii Tiger Global Management.

Site-ul Allocine a fost lansat in 1993, fondatorii sai fiind Jean-David Blanc si Patrick Holzman. Din 2007, Allocine este detinut de Tiger Global.

#afaceri online filme, #preluare allocine, #vanzare actiuni Kinopoisk ru, #site filme , #Servicii Web