Portal web de 4,2 milioane lei pentru IMM, creat de MSI

Marti, 05 Martie 2013, ora 09:17
1838 citiri
Portal web de 4,2 milioane lei pentru IMM, creat de MSI

Consortiul format din Ascenta IT Services SRL, Power Net Consulting si Evolva Trend Consultant va realiza un portal web care va ajuta IMM-urile sa coopereze, contractul ridicandu-se la 4,2 milioane de lei, TVA inclusa, in urma unei licitatii a Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

Potrivit anuntului de participare, publicat in octombrie 2012, valoarea proiectului a fost estimata la 6,66 milioane de lei, TVA inclusa.

Castigatorul licitatiei va planifica, analiza si dezvolta solutia tehnica a portalului, va livra componentele hardware necesare sistemului si va realiza testarea functionala si integrata a acestuia, se arata intr-un comunicat al ministerului.

"Proiectul isi propune sa ofere intreprinderilor mici si mijlocii din Romania o infrastructura (...) prin care acestea sa coopereze. De asemenea, va contribui la diminuarea cheltuielilor generate de activitatile de colaborare cu alte IMM-uri. Platforma va oferi si posibilitatea de a efectua formalitati administrative si de a interactiona cu administratia publica", se mai spune in comunicat.

Potrivit ministerului, cu ajutorul portalului, cetatenii si agentii economici vor putea obtine informatiile necesare fara a se mai deplasa la sediul institutiilor publice si fara a mai consuma din timpul alocat altor activitati.

Totodata, pentru utilizatorii sistemului se vor pune la dispozitie un numar de 30 de aplicatii prin care utilizatorii sistemului pot interactiona cu institutiile publice.

Finantat din fonduri europene, portalul IMM-urilor va deveni operational in septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#portal cooperare IMM, #portal Minister Societatea Informationala, #finantare portal internet, #licitatii publice sisteme informatice , #Servicii Web