Skype: Record inedit de utilizatori conectati in acelasi timp

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 13:44
1947 citiri
Skype: Record inedit de utilizatori conectati in acelasi timp

Skype, serviciul de chat video cumparat anul trecut de Microsoft pentru 8,5 miliarde de euro, a inregistrat vineri 32 de milioane de utilizatori conectat in acelasi timp.

Infrastructura Skype a reusit sa mentina in acelasi timp utilizatori care au folosit atat serviciile de voce, cat si serviciile video, mesaje instant sau trimiterea de fisiere intre mai multe calculatoare.

Anuntul vine dupa ce in urma cu trei zile Skype si-a actualizat aplicatia pentru sistemul de operare iOS, oferind utilizatorilor o interfata imbunatatita.

Skype este un software gratuit, ce permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri telefonice cu video prin Internet, utilizand tehnici din familia Voice over IP (VoIP).

Apelurile spre alti utilizatori Skype sunt gratuite, indiferent de orasele si tarile de unde se vorbeste, in vreme ce apelurile la telefoanele obisnuite analogice din reteaua clasica (fixa) sunt de obicei contra cost.

Calitatea acustica si video a convorbirii este de obicei foarte buna. Functionalitati aditionale gratuite: telefonie video, mesagerie instanta de tip chat, transfer de fisiere, conferinte telefonice si conferinte video. In septembrie 2011 Skype avea 929 de milioane de utilizatori.

Skype a fost initial scris de specialistii estonieni Ahti Heinla, Priit Kasesalu si Jaan Tallinn. Acesta din urma este si autorul sistemului de File sharing numit Kazaa.

In 2003 suedezul Niklas Zennstrom si danezul Janus Friis au intemeiat compania Skype Group cu sediul la Luxemburg. Actualmente compania are filiale in Londra, Tallinn, Tartu, Stockholm, Praga si San Jose, California, SUA.

Dupa inaugurarea serviceului pentru Skype, softul a cunoscut o raspandire rapida in aproape toata lumea. In septembrie 2005 compania Skype a fost achizitionata de catre compania americana eBay la pretul de 2,6 miliarde de dolari.

#Skype streaming multimedia, #Skype chat video, #convorbiri video skype, #microsoft skype messenger , #Servicii Web