Slovenia suspenda ratificarea ACTA

Vineri, 16 Martie 2012, ora 10:46
1168 citiri
Slovenia suspenda ratificarea ACTA

Guvernul sloven de centru-dreapta a decis joi sa inghete ratificarea controversatului Acord multilateral privind contrafacerea (ACTA) pana cand Uniunea Europeana va gasi o pozitie comuna asupra acestei probleme.

"Am decis sa inghetam ratificarea (ACTA), dat fiind faptul ca dezbaterea privind aceste acord continua in cadrul UE", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Anze Logar, precizand ca "ar fi absurd sa prejudicieze rezultatul dezbaterii".

Comisia Europeana si-a anuntat la 22 februarie intentia de a sesiza Curtea de Justitiei a Uniunii Europene pentru a verifica daca acordul nu incalca drepturile fundamentale.

Mai multe tari europene, intre care Germania, Polonia, Austria, Cehia sau Romania, au inghetat deja lucrarile pregatitoare in vederea ratificarii acordului.

Negociat intre UE, Statele Unite, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia, ACTA urmareste sa lupte impotriva contrafacerii in sens larg, de la medicamente si alte marfuri pana la descarcarea ilegala a unor materiale de pe Internet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Slovenia Acta , #Servicii Web