Business Adviser: Cum scapi din lupta cu hackerii?

Sambata, 20 Noiembrie 2010, ora 23:04
4140 citiri
Business Adviser: Cum scapi din lupta cu hackerii?

"Hackerii sunt acele persoane care sfideaza regulile, mergand dupa principiul ca nu intotdeauna ceea ce este legal este corect si nu intotdeauna ceea ce este corect este  legal. Adesea hackerii intra in retele infractionale, se asocieaza cu persoane care sunt conectate la mediul offline si impreuna construiesc fraude avansate. Internetul este cel mai puternic mediu la ora actuala. Trebuie sa joci dupa regulile lui", a declarat Liviu Raducan, Chief Ethics & Compliance Officer Smart Sigma, in emisiunea Business Adviser.

“Spam-urile sunt ca si cum ar suna cineva la usa ta neinvitat la o ora nepotrivita”, a subliniat Raducan.

“Cei care fac campanii de marketing online trebuie sa inteleaga ca utilizatorii sunt deranjati si evita sa cumpere in momentul in care sunt agresati. Daca utilizatorul a facut click pe un banner din greseala, asta nu inseamna ca va ajunge sa cumpere produsul. Dimpotriva, capata aversiune la produsele care ii agreseaza”, a declarat Liviu Raducan.

In opinia consultantului, in mediul online nu exista siguranta, exista o competitie continua intre cei care asigura securitatea site-urilor si cei care incearca sa le penetreze.

Sunt persoane care au facut un business din hacking, accesand site-uri pe cai ilegale, subtilizand informatii, spargand anumite site-uri, pentru a obtine beneficii prin santaj”, a mai subliniat acesta.

Ponturi, pentru cei care care nu vor sa fie victimele unor fraude pe internet, emise de o organizatie americana afiliata la Liga Nationala pentru Protectia consumatorilor:

- Cunoaste-i pe cei cu care vrei sa faci afaceri. Intreaba-i cine sunt, afla adresa lor, afla datele societatii lor, numerele de telefon si verifica daca aceste informatii sunt reale.

- Verifica in ce mod sunt tratate reclamatiile lor.

- Nu crede in promisiunea unor castiguri usoare sau oferte exceptionale. Toate aceste iluzii sunt fatada unei escrocherii.

- Intelege bine oferta si rezista presiunilor care se fac legate de timp sau de distanta. De exemplu, “produsul  trebuie adus din strainatate, trimite banii inainte si il vei primi acasa”.

- Fii circumspect in legatura cu e-mail-urile nesolicitate.

- Ai grija de informatiile personale. Fereste-te sa pui pe site-uri de socializare informatii ca adresa, obiceiuri, numere de telefon, e-mail personal sau alte informatii care pot fi folosite de cei care comit fraude.

Potrivit unui cod al hackerilor, bunurile publice apartin publicului si ceea ce exista pe internet ar trebui sa circule liber.

Raducan considera ca hackerii sunt persoane care, din pasiunea de a accesa informatii care le sunt blocate in mod normal, isi exerseaza abilitatile informatice si sparg anumite site-uri.

Potrivit consultantului, ei fac acest lucru pentru reputatia lor in comunitatea hackerilor si pentru a-si dovedi ca sunt buni.

“Un hacker este un personaj interesant. Este o  persoana care militeaza pentru un internet liber, face tot ceea ii sta in puteri ca resursele de pe internet sa fie la indemana tuturor, pornind de la ideea ca o persoana din lumea a  III- a care are acces la internet trebuie sa aiba acces la o informatie de foarte buna calitate, la fel ca o persoana din SUA”, a mai adaugat acesta.

“Hackerii sunt acele persoane care sfideaza regulile. Ei merg dupa principiul ca nu intotdeauna ceea ce este legal este corect si nu intotdeauna ceea ce este corect este  legal. De aceea, hackerii intra in retele infractionale, se asocieaza cu persoane care sunt conectate la mediul offline si impreuna construiesc fraude avansate”, sublinieaza consultantul.

Raducan recomanda companiilor care isi desfasoara activitatea pe internet sa investeasca in sisteme de securitate, in personal pregatit pentru a fi pregatite sa duca aceasta lupta.

“Internetul este cel mai puternic mediu la ora actuala. Trebuie sa joci dupa regulile lui”.

Vezi si celelalte episoade:

Business Adviser Agresivitatea angajatilor transforma compania intr un teren de batalie

Business Adviser: Cand relatia de la birou iti ruineaza cariera

Business Adviser: Cand e cazul sa-ti infrunti seful?

Business Adviser: Daca seful este atent la pile, pierde examenul de manager

Business Adviser: Cum scapam de colegii toxici?

Business Adviser: Cum isi da un angajat seama ca este manipulat de catre sef

Business Adviser: Etica si respectarea legii

Business Adviser: Cat de etic este seful tau?

Business Adviser: Cum previi frauda in compania ta?

Business Adviser: Ce tinuta adoptam la locul de munca?

Business Adviser: Te simti discriminat la locul de munca?

Business Adviser: Cum negociem un contract cu partenerii de afaceri?

Business Adviser: Liderul rebel vs. liderul standard

Business Adviser: E-mail-ul, proprietatea angajatului sau a companiei?

Business Adviser: Cat trebuie sa investim intr-un program de etica?

Business Adviser: Care este legatura dintre profit si etica in afaceri

#business adviser, #fraude, #hackeri, #internet, #marketing online, #securitate, #site , #SPAM