Loviturile celui mai temut grup de hackeri din lume

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 10:28
3174 citiri
Loviturile celui mai temut grup de hackeri din lume

In ultimele luni, toata presa de profil vorbeste despre Anonymous, un grup obscur de hackeri-activisti cu inclinatii liberale, care a reusit sa puna la pamant website-uri precum Visa sau PayPal.

Iata cele mai importante actiuni atribuite grupului Anonymous, potrivit The Week.

In numele Wikileaks

In decembrie 2010, grupul a pus la cale "Operatiunea Razbunarea", un efort organizat cu scopul de a pedepsi companiile care "l-au tradat" pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks.

Cand MasterCard a incetat sa mai proceseze plati catre Wikileaks, Anonymous a atacat site-ul companiei, reusind sa-l doboare.

Visa si PayPal au avut aceeasi soarta.

Reprezentanti ai Anonymous au explicat ca nu sunt afiliati cu Wikileaks, dar lupta pentru aceleasi principii.

Din vanator, victima

Prin actiunile sale, Anonymous a condus la demisia sefului companiei de securitate angajate de guvernul american sa detecteze ciber-infractorii.

Dupa ce acesta s-a laudat ziarului Financial Times ca va publica numele unor importanti lideri ai Anonymous, grupul a reusit sa intre in PC-ul acestuia, sa-i copieze cele 71000 de e-mailuri personale si sa le publice pe internet.

Pe 28 februarie, seful firmei de securitate a fost fortat sa demisioneze.

Biserica Scientologica

Anonymous a declarat razboi scientologiei in 2008, dupa ce actorul Tom Cruise, a publicat un clip de promovare pe Internet.

In replica, hackerii au postat un clip propriu in care explicau ca "influenta maligna asupra celora care au incredere in apartenentii scientologiei este clara. De aceea, organizatia trebuie distrusa".

A urmat lansarea proiectului Chanology, prin care utilizatorii erau incurajati sa spameze serverele Bisericii Scientologice.

Fratii Koch

Charles si David Koch, cei doi miliardari conservatori si sustinatori ai Partidului Ceaiului, au fost la randul lor tinta atacurilor Anonymous.

"Fratii Koch si alti oligarhi ca ei au inceput sa manipuleze agenda politica din Wisconsin", au declarat voci din interiorul grupul de hacktivisti.

Acestia au lansat un atac denial-of-service asupra site-ului de advocacy American for Prosperity.

Biserica Baptista Westboro

In februarie, reprezentantii gruparii religioase au anuntat ca au primit o scrisoare de amenintare din partea Anonymous.

In cele din urma, s-a dovedit ca scrisoarea era una falsa, insa oficialii Bisericii Baptiste Westboro le-au cerut celor din Anonymous o demonstratie de forte.

Cateva zile mai tarziu, site-ul Bisericii era la pamant.

#hacker, #hacktivisti, #ciber-infractor, #anonymous, #wikileaks, #julian assange , #SPAM