Romania, locul zece in lume ca tara de origine a mesajelor spam

Luni, 16 August 2010, ora 11:57
1137 citiri
Romania, locul zece in lume ca tara de origine a mesajelor spam

Romania este a zecea tara de origine a spam-ului din intreaga lume, generand 2% dintre mesajele email nedorite in luna iulie, potrivit unui studiu prezentat de compania Symantec, care releva de asemenea ca aproape 92% din totalul email-urilor sunt spam, transmite Mediafax.

Cele mai multe mesaje email spam provin din Statele Unite, cu o "cota de piata" de 22% in luna iulie, urmate de India si Olanda (6% fiecare), Marea Britanie si Brazilia (5%), Germania (4%), Franta, Italia si Vietnam (3%), respectiv Romania.

Din totalul mesajelor spam, marea majoritate reprezinta publicitate. Companiile de internet au o cota de 33% din totalul spam-ului pe email, urmate de cele din sanatate (21%), financiar (13%) si reclame la diverse produse (13%).

Cinci din fiecare 100 de mesaje spam reprezinta tentative de frauda, 3% sunt "tepe", iar "scrisoarea nigeriana" sau "teapa 419" genereaza 7% din spam la nivel mondial.

Cele mai utilizate domenii de origine ale mesajelor spam sunt .com (59,1%), .ru (22%), .org (6,1%) si .net (2,2%).

Majoritatea mesajelor spam din luna iulie au avut o marime cuprinsa intre 2 si 5 kilobytes.

Cele mai multe mesaje spam de luna trecuta incurajau destinatarii sa apeleze la serviciile unor firme de avocatura pentru a-si dobandi partea cuvenita din fondul de 20 miliarde de dolari creat de BP pentru despagubirea victimelor deversarii petroliere din Golful Mexic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
#romania, #mesaje, #spam , #SPAM