Internetul, afectat de un atac cibernetic fara precedent

Joi, 28 Martie 2013, ora 09:59
2175 citiri
Internetul, afectat de un atac cibernetic fara precedent

Atacul cibernetic care a vizat o organizatie europeana ce lupta impotriva mesajelor electronice nesolicitate (spam) este unul dintre cele mai importante de pana acum, au anuntat experti in securitate informatica, unul dintre acestia subliniind ca atacul a afectat functionarea retelei Internet.

Piratii cibernetici au atacat Spamhaus, organizatie cu sediul la Geneva care a dat publicitatii o "lista neagra" a serverelor care sunt folosite pentru spam, informeaza AFP.

Atacul a supraincarcat reteaua mondiala, fapt ce a avut repercusiuni asupra serviciilor de internet la nivel global, potrivit lui Matthew Prince, din cadrul companiei americane pentru securitate informatica CloudFlare.

Spamhaus a cerut imediat asistenta firmei CloudFlare pentru a respinge acest atac a carui origine ramane necunoscuta.

Prince a precizat ca atacul informatic, in cursul caruia site-urile sunt bombardate cu o cantitate imensa de trafic pentru a incerca sa le impiedice functionarea, este "unul dintre cele mai importante inregistrate vreodata".

"Acest atac cibernetic este intr-adevar foarte important", a recunoscut Johannes Ullrich, de la Institutul american de tehnologie SANS, mentionand ca este "de 10 ori mai puternic decat atacurile similare din trecut". "In acest stadiu insa, nu pot sa dau asigurari ca internetul nu va fi afectat la modul general", a mai declarat el pentru AFP.

#atac cibernetic Europa, #atacuri cibernetice majore, #atac informatic Spamhaus, #pirati informatici servere spam , #SPAM