10 milioane de dolari, pentru ca robotii sa nu ajunga sa ne controleze

Marti, 07 Iulie 2015, ora 22:12
1247 citiri
10 milioane de dolari, pentru ca robotii sa nu ajunga sa ne controleze
Foto: Facebook/Elon Musk

Elon Musk, fondatorul PayPal, SpaceX si Tesla Motors, a anuntat finantarea a 37 de proiecte de cercetare, incepand cu luna septembrie a acestui an, pentru a se asigura ca sistemele robotice din viitor nu vor prelua umanitatea.

Granturile au fost acordate prin Future of Life Institute (FLI), cu sediul in Boston, un grup non-profit care isi dedica activitatea atenuarii riscurilor existentiale ale umanitatii si mentinerii inteligentei artificiale ca "benefica", iar cea mai mare parte din donatii a venit de la Musk.

Savantii avertizeaza: Nu inteligenta artificiala e periculoasa, ci prostia omeneasca!

"Toti cercetatorii inteligentei artificiale spun ca securitatea acesteia este importanta si sunt de acord cu ei. Asadar, astazi dau 10 milioane de dolari pentru a sustine cercetarile menite sa pastreze inteligenta artificiala in beneficiul umanitatii", a declarat Elon Musk.

Cele 37 de echipe care vor fi finantate au fost selectate din 300 de aplicanti, ale caror proiecte au abordat ...citeste mai departe despre "10 milioane de dolari, pentru ca robotii sa nu ajunga sa ne controleze" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Elon Musk roboti inteligenta artificiala, #Elon Musk roboti , #Stiri Internet