10 parcuri de soft, pentru micii intreprinzatori din domeniul IT

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 13:12
1580 citiri
10 parcuri de soft, pentru micii intreprinzatori din domeniul IT

Ministrii IMM-urilor, Constantin Nita, si cel al Comunicatiilor si Societatii informationale, Gabriel Sandu, au semnat miercuri un protocol in vederea implementarii si dezvoltarii a zece parcuri de soft pentru micii intreprinzatori, care vor sa activeze in domeniul IT.

Potrivit ministrului IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, cele zece parcuri de soft vor fi deschise in cele opt regiuni de dezvoltare, proiectul in valoare de 50 milioane euro urmand sa creeze 5.000 de locuri de munca.

Constantin Nita a spus ca parcurile urmeaza sa fie functionale pana la 31 decembrie 2010.

"Proiectul va functiona in sistemul primul venit, primul servit. Mai exact, primele autoritati locale, care ne vor pune la dispozitie cladiri cu o suprafata intre 6.000-10.000 metri patrati, vor primi acest proiect. Banii necesari dezvoltarii acestui program vor veni din fonduri europene, care vor fi atrase in special de Societatea Informationala", a precizat la randul sau ministrul Comunicatiilor si Societatii informationale, Gabriel Sandu.

Nita a spus ca programul este destinat in special studentilor de la universitatile de profil si, o mare parte din bani vor fi destinati subventionarii de produse precum servere, programe si platii a 50% din chiria necesara stabilirii micilor intreprinzatori de profil in incinta parcurilor.

Totodata, ministrul comunicatiilor a precizat ca firmele care se vor stabili in parcuri vor beneficia de internet in banda larga.

Ministrii au mentionat ca dezvoltarea parcurilor va incerca sa se realizeze cu preponderenta in orasele universitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parc, #soft, #IT, #intreprinzatorim, #imm , #Stiri Internet