10 previziuni facute de un expert in inteligenta artificiala. Lumea va fi de nerecunoscut in 2050

Sambata, 26 August 2017, ora 20:00
1819 citiri
10 previziuni facute de un expert in inteligenta artificiala. Lumea va fi de nerecunoscut in 2050
Foto: captura Guardian

Treizeci de ani de acum incolo, inteligenta artificiala va fi transformat fiecare aspect al vietii cotidiene, sustine profesorul Toby Walsh din cadrul Universitatii din New South Wales, Australia.

Walsh este expert in inteligenta artificiala si unul dintre initiatorii scrisorii prin care mai multe personalitati din industrie avertizeaza Natiunile Unite cu privire la "robotii ucigasi". Cu sau fara arme capabile sa ia singure decizii, noile tehnologii vor schimba radical lumea pana in 2050, scrie australianul in noua sa carte, "It's Alive!: Artificial Intelligence from the Logic Piano to Killer Robots", potrivit ABC.

Acestea sunt cateva dintre cele mai interesante preziceri ale lui Walsh despre impactul inteligentei artificiale asupra societatii.

Niciun om in spatele volanului

Oamenii nu vor mai cumpara masini si vor uita treptat cum sa conduca, avand non-stop la dispozitie vehicule conectate. Masinile autonome vor aparea pe strazi in 15-20 de ani. Drumurile vor fi mult sigure fara oameni la volan si mai putin aglomerate, transportul va fi mai ieftin, iar categorii precum persoanele in varsta sau cele cu dizabilitati vor beneficia de o mai mare mobilitate.

"Medic" personal 24/7

Medicii viitorului vor fi masinarii prevazute cu inteligenta artificiala care vor sti totul despre starea de sanatate a pacientului, monitorizand constant tensiunea arteriala, nivelul zaharului din sange sau somnul acestuia. Se vor conecta chiar si la vasul de toaleta, pentru analize instant.

Oamenii isi vor face selfie-uri pentru indentificarea unui posibil melanom sau a unor eventuale afectiuni oculare si isi inregistra vocea pentru depistarea unor afectiuni ca dementa sau accidentul vascular cerebral.

Cariera lui Marylin Monroe va fi resuscitata

Staruri de mult plecate dintre noi ar putea fi readuse la viata sub forma de holograme foarte realiste si, prin intermediul tehnologiei, oamenii vor putea juca in propriile filme.

Astfel de lumi virtuale ar putea crea insa o nou tip de dependenta, existand riscul ca unii sa le prefere lumii reale.

Un computer va angaja si va concedia oameni

Sistemele de inteligenta artificiala vor organzia modul in care lucreaza oamenii, programand activitatile, aproband concediile, monitorizand munca si acordand bonusuri.

Vor fi, de asemenea, capabile sa ia decizii cu privire la angajari si concedieri, insa Walsh avertizeaza ca acest lucru nu ar trebui lasat pe seama lor. "Va trebui sa invatam cand sa le spunem comput ...citeste mai departe despre "10 previziuni facute de un expert in inteligenta artificiala. Lumea va fi de nerecunoscut in 2050" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inteligenta artificiala schimbari, #roboti , #Stiri Internet