25% din Internet Corp, vandut pentru 2 mil.euro

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 22:36
1913 citiri
25% din Internet Corp, vandut pentru 2 mil.euro

Fondul de investitii 3TS Cisco Growth, parte a grupului 3i, a achizitionat 25% din actiunile firmei Internet Corp, care detine mai multe site-uri de stiri, de agregare de stiri si de life style, pentru aproximativ 2 milioane de euro, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piata.

Plata se va face in doua transe, circa doua treimi acum, iar restul in doi ani, in functie de performantele financiare ale firmei. Cele mai vizitate site-uri ale firmei sunt 9am.ro, kudika.ro si wall-street.ro.

Pe lista celor interesati s-au aflat patru-cinci, iar in urma tranzactiei Internet Corp a fost evaluata la 8 milioane de euro, conform surselor citate. Actionarii Internet Corp sunt trei firme inregistrate in Cipru, Depracell, Ressaniaco si Arnaka, potrivit date lor de la Registrul Comertului.

In spatele lor se afla Liviu Dumitrascu, Daniel Tatar, care detine si site-ul de recrutare Ejobs, si Mihai Seceleanu, CEO-ul companiei. Cei trei oameni de afaceri vor incasa sume egale in urma tranzactiei. Internet Corp a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,8 milioane de euro, un profit net de 100.000 de euro si 51 de angajati, conform datelor Ministerului Finantelor.

Reprezentantii Internet Corp si 3TS nu au dorit sa comenteze. Negocierile pentru vanzarea unui pachet de actiuni din firma de media Internet Corp au inceput in urma cu un an si s-au purtat cu patru-cinci parti interesate. In final, fondul de investitii 3TS Cisco Growth a preluat 25% din actiuni pentru circa 2 milioane euro, potrivit unor surse din piata.

3TS Cisco Growth mai controleaza un pachet minoritar de actiuni in cadrul producatorului de software Gecad. Prin intermediul altor fonduri pe care le administreaza, 3TS mai detine actiuni la operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea, unde este in negocieri pentru un exit, dar si la firma de salubritate Romprest.

Site-urile wall-street.ro, corporate - news.ro si 9am.ro au fost sau sunt construite pe baza agregarii informatiilor de la ziare sau agentii de presa.

Compania a avut in octombrie 2009, cu toate cele 13 site-uri ale sale, circa 3,8 milioane de vizitatori unici, conform SATI. Cele mai vizitate au fost 9am.ro, kudika.ro, wall-street.ro, garbo.ro si yuppy.ro.

"Actionarii au vandut pentru o dezvoltare mai rapida si mai agresiva a afacerii", au spus surse din piata, care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Doi dintre actionari, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar, au vandut 30% din actiunile site-ului de recrutare eJobs pentru 4,2 miloane euro catre fondul de investitii Tiger Global Management in 2007.

Consultantii vanatorilor au fost casa de investitii Capital Partners si firma de avocatura Pacuraru & Asociatii, in timp ce de partea cumparatorului a stat RTPR Allen & Overy. Recent, o alta tranzactie surpriza a fost vanzarea site-ului de anunturi auto autovit.ro, care a fost cumparat de gigantul Naspers pentru 4,7 milioane de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet corp, #actiuni, #site-uri , #Stiri Internet