47% dintre managerii din Romania au afaceri prea mici prentru a investi in solutii CRM

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 11:14
1197 citiri
47% dintre managerii din Romania au afaceri prea mici prentru a investi in solutii CRM

Un studiu realizat de Advantage Software Factory (ASF) releva faptul ca 47% dintre managerii romani considera ca se afla la conducerea unor companii prea mici astfel incat sa necesite implementarea de softuri pentru managementul relatiilor cu clientii (CRM), precizeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat emis miercuri de companie, studiul a fost efectuat de catre ASF in prima jumatate a acestui an, pe un esantion de 475 de IMM-uri si companii mari, din toate sectoarele de activitate.

"Dorim totusi sa ii incurajam pe managerii romani sa utilizeze solutii CRM ca pe un instrument util pentru cresterea vanzarilor si pentru pastrarea unei relatii de durata cu clientii, indiferent de dimensiunea firmei pe care o conduc. Avem in portofoliu clienti care utilizeaza sistemul incepand chiar si cu 3 utilizatori", a declarat Sales & Marketing Manager Advantage Software Factory, Marian Stirbescu.

Studiul mai arata ca 40% dintre directorii de companii nu apeleaza la astfel de aplicatii si din cauza lipsei exemplelor la nivel personal.

"Managerii sunt influentati in decizia de a implementa diverse softuri de business de exemplul altor companii sau colegi din acelasi sector de activitate", a precizat Stirbescu.

In acelasi timp, 38% dintre managerii din companiile de pe piata locala se tem ca implementarea unor softuri de tip CRM necesita o restructurare completa a proceselor de afaceri.

 

#manageri crm solutii implementare afaceri , #Stiri Internet