7 firme romanesti, in topul celor mai dinamice companii IT din regiune

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 16:03
1862 citiri
7 firme romanesti, in topul celor mai dinamice companii IT din regiune

Romania ocupa, cu sapte firme, locul patru intr-un top care reuneste cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrala, clasament realizat de Deloitte in baza ratei de crestere a veniturilor in intervalul 2005 - 2009,  relateaza Mediafax.

Lista finalistilor din Romania include TeamNet International (locul doi in top), cu o rata de crestere de 3.120%, Arobs Transilvania Software, pozitia 13 (+831%), Crys Computers (nou intrata, locul 18, +635%), Fortech (nou intrata, locul 19, +629%), Lasting Software (locul 23, +541%), The Red Point (locul 26, +510%) si Advantage Software Factory (locul 41, +301%).

Romania s-a alaturat Deloitte Central Europe Technology Fast 50 pentru prima data in 2008 si de atunci si-a consolidat nivelul de reprezentativitate de la 6%, in 2008, cu trei companii finaliste, la 14% in acest an.

Acest rezultat plaseaza Romania pe locul patru in regiune, dupa Polonia (11), Ungaria (10) si Cehia (8), potrivit datelor dintr-un comunicat al Deloitte Romania remis MEDIAFAX.

"Per ansamblu, rata medie de crestere a veniturilor raportata de finalistii din Romania a coborat usor, de la 1.093%, anul trecut, la 938%, similara cu rata medie de crestere inregistrata la nivelul intregului clasament (967%).

Este prima data cand Romania are o crestere mai temperata fata de regiune, ceea ce confirma, pe de o parte, ca firmele se confrunta cu un mediu de afaceri dificil pe fondul crizei, iar pe de alta parte ca industria locala se maturizeaza usor, dar sigur", a spus Ahmed Hassan, partener coordonator la Deloitte Balcani.

Ca si in editiile anterioare, finalistii din clasamentul regional vor fi in mod automat nominalizati in competitia Technology Fast 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Anul trecut, Romania a fost reprezentata in acest top de patru companii (dublu fata de 2008) - TeamNet International (locul 41), Arobs Transilvania Software (locul 102), Lasting Software (locul 360) si The Red Point (locul 422).

Pentru a intra top Fast 50, companiile candidate trebuie sa aiba proprietate tehnologica sau intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale sau sa alocheze o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie.

De asemenea, candidatii trebuie sa fi raportat venituri anuale de cel putin 50.000 de euro pe an in ultimii cinci ani, sa aiba sediul in Europa Centrala, sa nu fie controlati de un investitor strategic si sa activeze pe piata de cel putin cinci ani.

Deloitte Central Europe Technology Fast 50 ierarhizeaza cele mai dinamice companii de tehnologie din Cehia, Ungaria, Letonia, Estonia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Romania, Serbia, Croatia, Slovenia, Bosnia si Hertegovina si Lituania. 

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#companii, #it, #romania, #top , #Stiri Internet