85% dintre copiii romani intre 5 si 16 ani stau in medie 5 ore pe zi pe retelele sociale

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 17:38
887 citiri
85% dintre copiii romani intre 5 si 16 ani stau in medie 5 ore pe zi pe retelele sociale
Foto: Arhiva/Ziare.com

Majoritatea copiilor din Romania (85%), cu varste intre 5 si 16 ani, si care au acces la Internet, petrec, in medie, 5 ore/zi pe retelele sociale, arata un studiu recent.

Cei mai multi prefera, cand vine vorba de gadgeturi, smartphone-ul, mai arata cercetarea realizata de iSense Solutions, data publicitatii luni.

Conform acesteia, varsta medie la care copiii primesc device-uri este de 8,5 ani pentru tableta, 9 ani pentru computer, 10 ani pentru smartphone si 11 ani pentru alte dispozitive smart. Cu toate acestea, chiar inainte sa aiba un terminal inteligent personal, cei mici au acces la dispozitivele parintilor, noteaza realizatorii studiului.

Gadgetul pe care copiii il folosesc cel mai des este smartphone-ul, cei mici butonand, in medie, 160 de minute pe zi, chiar 208 minute, in cazul adolescentilor de 13-16 ani.

Copiii cu varsta de 5 -7 ani prefera tableta. Cei mici intra pe Internet in special de acasa si obisnuiesc sa urmareasca videoclipuri muzicale, clipuri amuzante ...citeste mai departe despre "85% dintre copiii romani intre 5 si 16 ani stau in medie 5 ore pe zi pe retelele sociale" pe Ziare.com

#copii Facebook timp, #copii retele sociale timp, #statistici copii gadgeturi, #copii tableta varsta, #copii Snapchat , #Stiri Internet