A fost creat primul "arbore al vietii" in format digital - cuprinde toate formele de viata cunoscute

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 12:22
1092 citiri
A fost creat primul "arbore al vietii" in format digital - cuprinde toate formele de viata cunoscute
Foto: Tree of Life

Cercetatori de la 11 organizatii au creat o harta completa a tuturor formelor de viata cunoscute, accesibila oricarei persoane dornice sa o consulte.

Rezultatul este un "arbore al vietii" in format digital, o harta genetica ce reuneste 2,3 milioane de specii de animale, plante, ciuperci si microbi, care s-au dezvoltat, de-a lungul timpului, dintr-un stramos comun.

Raport ingrijorator: Planeta a pierdut jumatate din speciile salbatice in 40 de ani

Intr-un articol publicat de Proceedings of the National Academy of Sciences, cercetatorii au subliniat ca "The Open Tree Taxonomy" este primul rezultat al agregarii a zeci de mii de arbori ai evolutiei, deja publicati intr-o harta completa a tuturor formelor de viata.

Arborele in format digital, care ilustreaza evolutia organismelor de la inceputul vietii pe Pamant, in urma cu peste 3,5 miliarde de ani, poate fi folosit si updatat de oricine pe site-ul Tree of Life.

"Exista un decalaj destul de mare intre totalitatea lucrurilor ...citeste mai departe despre "A fost creat primul "arbore al vietii" in format digital - cuprinde toate formele de viata cunoscute" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arborele vietii format digital, #Tree of life, #harta forme viata cunoscute , #Stiri Internet