Afacerile Euroweb Romania au crescut cu 16% in primele noua luni, la peste 32 milioane de lei

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 15:18
1433 citiri
Afacerile Euroweb Romania au crescut cu 16% in primele noua luni, la peste 32 milioane de lei

Operatorul de telecomunciatii Euroweb Romania a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 32,1 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de perioada similara din 2007, potrivit unui comunicat remis marti. Marja bruta din vanzari inregistrata de Euroweb Romania in perioada vizata este de 61% (20 de milioane de lei), in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, Euroweb Romania a raportat la finele trimestrului trei un EBITDA (veniturile operative calculate inaintea deducerii taxelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor) in valoare de sase milioane lei, mai mare cu 36% fata de anul anterior si cu peste 3% fata de valorile estimate de companie pentru aceasta perioada.


Compania estimeaza pentru tot anul 2008 o cifra de afaceri de 44 de milioane de lei si un EBITDA de opt milioane de lei, in crestere cu 23% fata de valoarea bugetata pentru anul in curs. "In conditiile economice actuale, cand ne confruntam cu o criza de mai mica sau mai mare amploare, in functie de industrie si de regiunea geografica, am reusit nu numai sa ne mentinem indicatorii financiari in limitele pe care ni le-am planificat si sa inregistram chiar o crestere a acestora. (...) Anul viitor ne bazam pe o crestere a afacerilor cu cel putin 10%", a declarat directorul financiar al Euroweb Romania, Denisa Popescu.


Euroweb Romania a realizat anul acesta investitii totale de doua milioane euro, in infrastructura proprie. Compania se numara printre jucatorii importanti ai pietei de telecomunicatii din Romania. Incepand cu anul 2005, actionarul principal al Euroweb Romania SA este Invitel Rt.


Compania Invitel Rt. face parte din grupul Hungarian Telephone and Cable Corp., grup care detine cea mai mare infrastructura proprie din sud-estul Europei. HTCC reuneste brand-urile Invitel, PanTel, Memorex  Euroweb. Hungarian Telephone and Cable Corp. este cotata la bursa americana - American Stock Exchange - sub indicativul HTC.