Ai fost delogat de pe Facebook? Ai putea fi victima unui atac al hackerilor. Iata ce trebuie sa faci!

Duminica, 30 Septembrie 2018, ora 12:48
1148 citiri
Ai fost delogat de pe Facebook? Ai putea fi victima unui atac al hackerilor. Iata ce trebuie sa faci!
Foto: Arhiva Pixabay

Facebook si-a notificat utilizatorii, vineri, ca cel putin 50 de milioane de conturi au fost afectate de o bresa de securitate, care a avut loc pe 25 septembrie.

Reprezentantii retelei sociale au precizat ca nu stiu exact ce fel de informatii au fost compromise.

Potrivit Forbes, au fost afectati in special utilizatorii care se logheaza cu profilul de Facebook pe alte site-uri.

Cum iti dai seama daca contul tau a fost vizat?

Daca ai fost afectat, atunci Facebook te-a deconectat, vineri, de pe contul tau.

De asemenea, multor utilizatori li s-a afisat un mesaj, in News Feed, legat de ce s-a intamplat.

Totusi, sursa citata mentioneaza ca, char daca ai fost deconectat, asta nu inseamna ca ai fost vizat de bresa de securitate. Facebook a preferat sa-i delogheze si pe cei care au folosit functia "View as", care iti permitea sa-ti vezi profilul asa cum il vede altcineva, ca "masura de precautie".

"Cum tocmai ne-am inceput ancheta, nu am stabilit inca daca aceste conturi au fost utilizate in mod abuziv sau au fost accesate alte informatii. Nu stim nici cine se afla in spatele acestor atacuri si nici de unde au loc", a declarat Guy Rose, seful diviziei de securitate la Facebook.

Problema a fost rezolvata?

Facebook spune ca da. Expertii au reparat vulnerabilitatea, care le permitea hackerilor sa foloseasca o bresa a functiei View As. Prin intermediul ei, atacatorii puteau fura credentialele de securitate care le permit utilizatorilor sa ramana logati in conturile lor. In final, acestia preluau controlul conturilor.

Facebook a mai transmis ca a eliminat temporar functia View As si ca a demarat o analiza de securitate.

Ce faci daca erai logat cu Facebook pe alte site-uri sau aplicatii?

Facebook a admis ca acest lucru ar putea fi o problema, asa ca trebuie sa vezi pe unde esti logat. Pentru a afla acest lucru, mergi la setari, apoi alege apps and websites (aplicatii si site-uri) si alege logged in using Facebook (logare cu Facebook).

Acolo vei gasi lista cu site-urile si aplicatii pe care te-ai inregistrat folosind profilul de Facebook. Sursa citata recomanda sa le stergi pe toate, apoi sa intri pe site-urile si aplicatiile respective si sa schimbi toate parolele de acolo.

Ce poti sa faci pentru a-ti securiza contul de Facebook?

Facebook sustine ca nu e cazul sa iti schimbi parola. Totusi, indicat ar fi sa o faci, potrivit sursei citate. In plus, cel mai bine este sa alegi o combinatie pe care nu ai folosit-o la inregistratea ...citeste mai departe despre "Ai fost delogat de pe Facebook? Ai putea fi victima unui atac al hackerilor. Iata ce trebuie sa faci!" pe Ziare.com

#Facebook atac hackeri, #facebook delogare, #Facebook hackeri , #Stiri Internet