Ai grija ce descarci in telefon! Google a sters 20 de aplicatii Android care spionau utilizatorii

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 11:42
1496 citiri
Ai grija ce descarci in telefon! Google a sters 20 de aplicatii Android care spionau utilizatorii
Foto: Ziare.com

Google a sters 20 de aplicatii din Play Store, dupa ce gigantul IT a descoperit ca acestea spionau utilizatorii, folosind informatii colectate inclusiv de la unele dintre cele mai populare aplicatii din lume.

Cele 20 de aplicatii monitorizau emailurile, mesajele, apelurile vocale si locatia utilizatorilor, printre altele, si ar fi fost instalate pe circa 100 de telefoane, scrie Trusted Review.

Exploatarea vulnerabilitatilor in cazul dispozitivelor cu versiuni invechite ale sistemului de operare Android s-a facut cu ajutorul unui spyware cunoscut sub numele de Lipizzan, astfel ocolindu-se setarile de securitate si fiind accesate informatii personale ale utilizatorilor.

Potrivit Google, aplicatiile sterse puteau efectua mai multe actiuni: inregistrarea convorbirilor, inregistrarea cu ajutorul microfonului dispozitivului, monitorizarea locatiei, efectuarea de capturi de ecran si de poze, dar si colectarea de informatii din smartphone.

Acestea au fost stranse din aplicatii populare, precum Gmail, Whatsapp, Messenger si Hangouts.

Google a transmis ca initial a blocat aplicatiile, insa acestea se reintorceau in Play Store intr-un format similar, cu cateva modificari.

Aplicatiile ar fi fost dezvoltate de compania israeliana de arme cibernetice Equus Technologies. ...citeste mai departe despre "Ai grija ce descarci in telefon! Google a sters 20 de aplicatii Android care spionau utilizatorii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google aplicatii Android spionat utilizatori, #aplicatii Android spionat utilizatori , #Stiri Internet