Ai telefon cu Android? A fost descoperit un virus periculos, care-ti umbla in conturi si-n mesajele de pe Facebook

Marti, 23 Februarie 2016, ora 14:40
1075 citiri
Ai telefon cu Android? A fost descoperit un virus periculos, care-ti umbla in conturi si-n mesajele de pe Facebook
Foto: Arhiva Ziare.com

Un virus periculos poate ataca telefoanele si tabletele cu sistem de operare Android pe care sunt instalate aplicatii bancare.

Specialistii in securitate cibernetica de la Kaspersky Lab sunt cei care au descoperit Acecard, un malware de tip troian.

Acesta poate ataca aproximativ 30 de aplicatii financiare, dar si alte servicii, printre care se numara Facebook si WhatsApp. De asemenea, poate sa evite masurile de securitate din magazinul Google Play, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Activitati suspicioase au fost observate pentru prima data in al treilea trimestru din 2015, cand expertii Kaspersky Lab au detectat o crestere neobisnuita a numarului de atacuri pe mobile banking din Australia.

In urma unei investigatii, ei au descoperit ca motivul principal pentru aceasta crestere era un troian bancar: Acecard.

Acest tip de virus foloseste aproape toate functionalitatile unui program malware, disponibile in prezent - de la furtul mesajelor text si voce ale bancii, la ...citeste mai departe despre "Ai telefon cu Android? A fost descoperit un virus periculos, care-ti umbla in conturi si-n mesajele de pe Facebook" pe Ziare.com

#virus aplicatii bancare, #virus atac aplicatii banci, #aplicatii banci hackeri , #Stiri Internet