Ai telefon cu Android? E un rai pentru hackeri: 99% dintre atacuri vizeaza acest sistem

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 17:08
964 citiri
Ai telefon cu Android? E un rai pentru hackeri: 99% dintre atacuri vizeaza acest sistem
Foto: Arhiva Ziare.com

Patru din cinci terminale mobile active pe piata ruleaza pe Android, iar 99% dintre amenintarile informatice programate sa atace telefoanele si tabletele vizeaza acest sistem de operare, conform datelor din piata centralizate de Centrul pentru Studii de Justitie si Securitate (CJS).

Exista unii virusi, precum AndroRAT si Dendroid, care permit controlarea dispozitivelor infectate de la distanta, fara ca posesorii terminalelor sa cunoasca acest lucru, permitand desfasurarea de operatiuni, precum trimiterea de date cu caracter sensibil, mesaje sau initierea de apeluri, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

In general, acestea se instaleaza prin intermediul celor 1,3 milioane de aplicatii disponibile in piata, procurate in special din magazine online neoficiale.

O analiza CJS asupra amenintarilor referitoare la terminale mobile arata ca 4 din 5 terminale mobile active in piata ruleaza pe Android, iar 99% dintre amenintarile informatice care vizeaza mobile tintesc acest sistem ...citeste mai departe despre "Ai telefon cu Android? E un rai pentru hackeri: 99% dintre atacuri vizeaza acest sistem" pe Ziare.com

#hackeri atacuri telefoane Android, #hackeri telefoane Android, #atacuri telefoane Android , #Stiri Internet