Amenintarea inteligentei artificiale - Robotii pot extermina omenirea

Marti, 30 Iunie 2015, ora 19:04
869 citiri

Doctorul Stuart Armstrong este de parere ca omenirea se afla intr-o cursa contracronometru pentru a dezvolta sisteme de aparare in jurul inteligentei artificiale, inainte ca robotii sa devina mai destepti decat oamenii si, accidental, sa extermine omenirea.

Expertul de la Institutul pentru Viitorul Omenirii de la Universitatea Oxford a tras un semnal de alarma in timpul unei dezbateri pe tema inteligentei artificiale la Londra. El a avertizat ca omenirea poate fi exterminata de roboti chiar daca acestia sunt instruiti sa protejeze oamenii, scrie The Daily Mail.

Scenariul SF devenit realitate: Robotii care se vindeca singuri

Armstrong este de parere ca robotii vor deveni tot mai integrati in vietile noastre si vor indeplini sarcini prestabilite, insa in cele din urma oamenii vor deveni inutili asa ca vor prelua conducerea.

Masinariile vor ajunge sa lucreze la viteze de neinchipuit pentru creierul uman si nu vor mai comunica cu oamenii pentru a prelua controlul economiei, ...citeste mai departe despre "Amenintarea inteligentei artificiale - Robotii pot extermina omenirea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#roboti inteligenti pericol omenire, #roboti pericol oameni , #Stiri Internet