Amenintarile cibernetice vor creste in volum si vor fi tot mai sofisticate

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 16:23
750 citiri
Amenintarile cibernetice vor creste in volum si vor fi tot mai sofisticate

Dezvoltarea fulminanta a tehnologiei a insemnat un progres si o reconfigurare majora a modului in care companiile isi desfasoara activitatea. Noile tehnologii nu includ, insa, doar beneficii, ci favorizeaza si o serie de riscuri, precum cresterea breselor de securitate in cadrul companiilor.

Astfel, atacurile cibernetice s-au dezvoltat si creeaza pagube intr-o serie larga de domenii, iar pe viitor amenintarile vor creste in volum si vor fi din ce in ce mai sofisticate, potrivit specialistilor in securitate cibernetica prezenti la CLUJ CONNECTING DAY 2017.

Dispozitivele mobile, stocarea informatiilor in cloud-ul public, infrastructura cloud si comportamentul utilizatorului sunt principalii factori despre care profesionistii din domeniul securitatii considera ca prezinta un risc major in expunerea organizatiei unui atac cibernetic.

Cisco Visual Networking Index prognozeaza ca pana in 2020 cantitatea de date va creste in mod exponential, ajungand la 2.3 zetabiti, iar 66% din traficul pe internet va fi generat prin retele wifi si device-uri mobile. Astfel, se vor deschide noi oportunitati, in acelasi timp, aria de actiune a hacker-ilor va fi mult mai mare, in timp ce monitorizarea sistemelor informatice va deveni tot mai dificil de realizat.

Tinta atacurilor informatice nu vor mai fi doar companiile mari si cele din domeniul bancar la care ne gandim probabil cel mai des, ci si organizatii mici, medii care isi desfasoara activitatea in domenii cat mai diverse.

Avand in vedere ca aproximativ 50% dintre companii s-au confruntat cu un atac cibernetic si ca atacatorii isi rafineaza continuu tacticile, intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este cand se va intampla un astfel de atac si nu daca el va avea loc.

4 milioane de dolari - costul mediu al unui atac cibernetic

Dorin Pena, directorul general al Cisco Romania, a afirmat la Cluj Connectig Day ca principalele obstacole in asigurarea unei securitati a datelor sunt: bugetul alocat, compatibilitatea solutiilor folosite, lipsa de personal specializat si complexitatea solutiilor utilizate: "Peste 50% dintre organizatii folosesc intre 6 si 50 de furnizori de solutii de securitate."

Acesta a mai adaugat ca atacurile cibernetice s-au dezvoltat si creeaza pagube in domenii din ce in ce mai diverse.

"Costul mediu al unui atac cibernetic este de 4 milioane de dolari. Insa, nu toate atacurile sunt intr-o marja de 2 pana la 5 milioane de dolari. Sunt atacuri care creeaza un impact de zeci de mili ...citeste mai departe despre "Amenintarile cibernetice vor creste in volum si vor fi tot mai sofisticate" pe Ziare.com

#Cluj Connecting Day 2017 , #Stiri Internet