Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Americanii studiaza implementarea alegerilor electronice in Romania

Americanii studiaza implementarea alegerilor electronice in Romania

Guvernul SUA va finanta efectuarea unui studiu in vederea implementarii sistematice in Romania a unui sistem electronic de management al alegerilor (SEMA), in valoare de 344.422 de dolari, suma nerambursabila, informeaza un comunicat al Agentiei de Comert si Dezvoltare a SUA, relateaza NewsIn.

Banii pentru realizarea studiului vor fi acordati Autoritatii Electorale Permanente din Romania. Studiul de fezabilitate va ajuta la dezvoltarea unui sistem IT integrat menit sa sporeasca corectitudinea procesului electoral si sa reduca posibilitatea de fraudare a alegerilor in Romania.

Proiectul va oferi de asemenea oportunitati de colaborare cu firme americane din sectorul IT&C.


Sistemul electronic de management al alegerilor va spori eficienta AEP, insa, in acelasi timp, va oferi beneficii substantiale cetatenilor romani, contribuind la dezvoltarea infrastructurii publice, a capacitatilor umane si a transferului de tehnologii.


Competitia pentru realizarea studiului de fezabilitate finantat de USTDA va fi anuntata pe website-ul Federal Business Opportunities (FBO), iar un link spre anunt va fi postat pe website-ul USTDA (www.ustda.gov).


Companiile americane interesate pot prezenta propuneri conform instructiunilor din anuntul FBO.


Autoritatea Electorala Permanenta din Romania va alege firma americana care va efectua studiul.


Totodata, studiul va ajuta Autoritatea Electorala Permanenta sa stabileasca ce lipsuri exista in sistemul electoral la nivel national - hardware, software, sistemul informatic geografic (GIS), instrumente de administrare a retelelor, solutii de securitate si echipamente de comunicatii.


SEMA va reduce vulnerabilitatea la fraudarea si invalidarea voturilor.


In acelasi timp, sistemul va asigura un proces de numarare a voturilor mai rapid si mai sigur, va spori capacitatile tehnice si administrative si va permite monitorizarea in timp real a procesului electoral.


"Finantarea oferita de catre Agentia SUA pentru Comert si Dezvoltare (USTDA) va ajuta Romania sa dezvolte mijloace eficiente de crestere a sigurantei si integritatii procesului electoral", a declarat Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA, la semnarea acordului de finantare in prezenta domnului Octavian Opris, Presedintele Autoritatii Electorale Permanente, se mai arata in comunicat.


"Asteptam rezultatele acestui studiu de fezabilitate si implementarea cu succes a sistemului electronic de management al alegerilor pentru ca aceasta va creste numarul de cetateni romani care merg la vot si va imbunatati procesul de vot", a declarat Guthrie-Corn. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1193 ori