ANCOM a autorizat 1.544 de furnizori de retele sau servicii de comunicatii electronice

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 15:32
1627 citiri
ANCOM a autorizat 1.544 de furnizori de retele sau servicii de comunicatii electronice

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a autorizat 1.544 de furnizori de retele sau servicii de comunicatii electronice, din care 1.436 sunt furnizori care au parcurs procesul de reautorizare, iar 108 sunt furnizori noi, a anuntat miercuri autoritatea, potrivit NewsIn.

Potrivit ANCOM, la intrarea in vigoare a noului regim de autorizare generala, peste 1.900 de furnizori autorizati aveau obligatia de a se reautoriza pana la data de 31 decembrie 2010 daca doreau sa-si pastreze dreptul de a activa pe aceasta piata.

82% dintre acestia au raspuns demersului, 1.436 de furnizori optand pentru pastrarea dreptului de a furniza retele sau servicii de comunicatii electronice, in timp ce 193 au renuntat la calitatea de furnizor.

Totodata, 285 de furnizori nu au transmis ANCOM notificarea si astfel le-a incetat dreptul de a mai furniza retele sau servicii de comunicatii electronice, iar alti 60 de furnizori nu pot activa inca pe piata intrucat notificarile transmise de acestia nu au indeplinit cerintele legale.

"Furnizorii care nu s-au reautorizat la ANCOM pana la finele anului trecut si-au pierdut dreptul de a mai furniza retelele sau serviciile de comunicatii electronice pentru care erau autorizati si implicit dreptul de a utiliza licentele de spectru de uz public sau de numerotatie detinute.

Furnizarea serviciilor de comunicatii electronice fara detinerea unei autorizatii reprezinta contraventie si poate fi sanctionata cu amenda de la 5.000 lei la 100.000 lei pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri mai mica de 5.000.000 lei sau in cuantum de pana la 2% din cifra de afaceri, iar in cazul unor incalcari repetate, in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri, pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri de peste 5.000.000 lei", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

De asemenea, reprezentantii ANCOM precizeaza ca actualul regim de autorizare generala a fost necesar pentru a reflecta atat modificarile si completarile din ultimii ani ale cadrului de reglementare din domeniul comunicatiilor cat si evolutiile tehnologice de pe piata.

 

#ancom, #autorizare, #furnizori, #comunicatii electronice , #Stiri Internet