ANCOM: consultare publica pentru acordarea licentelor pentru televiziunea digitala

Marti, 01 Iunie 2010, ora 16:39
1887 citiri
ANCOM: consultare publica pentru acordarea licentelor pentru televiziunea digitala

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat consultarii publice proiectul de decizie privind procedura de acordare a primelor doua licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune, potrivit institutiei, transmite NewsIn.

Lansarea a fost realizata in cadrul primei etape de tranzitie de la televiziunea analogica la televiziunea digitala terestra.

Potrivit Deciziei ANCOM, licentele de utilizare a frecventelor in banda de 470 - 862MHz, in vederea operarii celor doua multiplexe nationale de televiziune digitala terestra DVB-T pe teritoriul Romaniei, se acorda prin proceduri de selectie comparative distincte.

Astfel, persoanele interesate pot depune oferte pentru ambele proceduri de selectie organizate de ANCOM.

"Proiectul de decizie supus consultarii publice de ANCOM vine ca urmare a adoptarii Hotararii de Guvern prin care au fost stabilite conditiile, taxele de licenta si tipul procedurii de acordare a licentelor pentru trecerea la televiziunea digitala", se arata in comunicatul Autoritatii.

Conform datelor ANCOM, in vederea desemnarii castigatorii primelor doua licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune vor trebui parcurse atat etapele premergatoare, cat si etapele procedurilor de selectie propriu-zise.

"Calendarul detaliat al etapelor procedurilor de selectie se va stabili de catre ANCOM prin caietul de sarcini, care va fi publicat in urma adoptarii Deciziei supuse astazi (n.r. marti) consultarii publice", arata institutia.

Astfel, etapele premergatoare procedurilor de selectie organizate de ANCOM includ publicarea proiectului caietului de sarcini in vederea consultarii, transmiterea observatiilor privind continutul caietului de sarcini, elaborarea formei finale a caietului de sarcini si aprobarea acestuia de catre presedintele ANCOM si publicarea anuntului de participare la procedurile de selectie organizate.

Ulterior, dupa parcurgerea acestor pasi, ANCOM va demara etapele procedurilor de selectie in vederea acordarii celor doua multiplexe nationale.

Astfel, acestea presupun obtinerea caietului de sarcini de catre persoanele interesate, transmiterea solicitarilor de clarificari si raspunsul la acestea, depunerea ofertelor si a garantiei de participare de catre persoanele care au obtinut caietul de sarcini, evaluarea ofertelor, transmiterea comunicarilor privind rezultatul evaluarii tuturor ofertelor depuse, precum si primirea si solutionarea contestatiilor.

Autoritatea mai arata ca procedura va fi finalizata o data cu desemnarea castigatorului si acordarea licentelor de utilizare a frecventelor, urmand ca CNA sa acorde licentele audiovizuale digitale pentru radiodifuzori. Procesul de tranzitie la televiziunea digitala terestra va fi continuat prin acordarea a patru multiplexe digitale regionale.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM, unde persoanele interesate pot formula si transmite observatii si propuneri pana la data de 10 iunie.

#ancom, #licente, #televiziune, #digitala , #Stiri Internet