Angajatul-cyborg: Ai accepta sa-ti fie implantat un cip in mana?

Sambata, 05 August 2017, ora 12:50
1664 citiri
Angajatul-cyborg: Ai accepta sa-ti fie implantat un cip in mana?
Foto: Facebook/Three Square Market

Biohackingul, procedura prin care sunt modificate functiile corpului uman sau prin care acesta este dotat cu noi functii, este practicat de ani de zile in cadrul unei comunitati in crestere la nivel global.

Considerat in general o bizarerie, a devenit mai nou o optiune oferita de intreprinderi serioase angajatilor lor, iar entuziastii spun ca va deveni ceva obisnuit in urmatorii ani.

Saptamana aceasta, compania de automate pentru vanzare de produse Three Square Market din Wisconsin a anuntat ca le ofera angajatilor sai posibilitatea de a-si implanta microcipuri in mana. Cu ajutorul acestor dispozitive de 300 de dolari bucata, oamenii vor putea deschide usi printr-o simpla miscare a mainii, se vor putea autentifica automat sau vor putea cumpara mancare de la cantina companiei.

Decizia celor de la Three Square Market nu reprezinta o premiera printre angajatori. Compania de camere de supraveghere CityWatcher din Cincinnati si-a microcipat doi angajati in 2006, iar incubatorul de startup-uri de tehnologie EpiCenter din Stockholm a anuntat la inceputul anului ca le va oferi cipuri membrilor sai, scrie BBC.

Dave Williams, inginer de sistem la compania de software Mozilla, si-a implantat singur un cip de indentificare prin frecventa radio (RFID) intre degetul mare si aratator, care, practic, i-a transformat mana intr-un card contactless. Cipul, o capsula de sticla de forma unei pilule de marimea unui bob de orez, care se vede ca o mica umflatura sub piele, functioneaza ca un card de acces, avand fata de acesta marele avantaj ca nu il poti uita acasa sau pierde.

De asemenea, se poate conecta la diverse dispozitive, ceea ce inseamna ca poate indeplini functii precum transferarea datelor de contact catre un telefon mobil.

"Este amuzant sa-i pot da cuiva numarul de telefon sau adresa de email atingandu-i telefonul cu mana", a spus Williams pentru BBC.

Acest nou nivel de comoditate este principala atractie pentru cei care isi implanteaza cipuri RFID, potrivit sursei citate. Si vorbim de o comunitate din ce in ce mai numeroasa. Unul dintre producatorii acestor cipuri, compania Dangerous Things, vanduse anul trecut mai mult de 10.000 de cipuri impreuna cu kiturile necesare pentru introducerea lor sub piele.

Zeci de companii din intreaga lume, inclusiv multinationale, sunt interesate de proceduri similare, potrivit BioHax International, furnizorul de cipuri al Three Square Market.

Pe masura ce aceasta practica devine tot mai populara, sunt adus ...citeste mai departe despre "Angajatul-cyborg: Ai accepta sa-ti fie implantat un cip in mana?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#microcipare angajati, #implantare cip mana , #Stiri Internet