Aplicatie de mobil care te alerteaza cand sunt accidente, inundatii sau cutremure

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 12:14
1086 citiri
Aplicatie de mobil care te alerteaza cand sunt accidente, inundatii sau cutremure
Foto: Google Play/DSU

Romanii se pot pregati pentru a face fata situatiilor de urgenta cu ajutorul unei aplicatii pentru telefon. Investitia in proiect este de 17.000 de euro.

Aceasta este realizata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si se numeste DSU, putand fi descarcata gratuit din App Store si Google Play.

"Vrem sa ajungem cat mai aproape de populatie. Astazi facem inca un pas - lansam o aplicatie care momentan merge pe doua sisteme telefonice: pe sistemul pe care il foloseste iPhone-ul (iOS - n.red.) si Android, urmand, sper, in cel mai scurt timp, sa reusim sa intram si pe telefoanele care folosesc Windows.

Este o aplicatie care are menirea sa ne aduca si mai aproape de populatie. (...) Orice dispecerat din tara poate primi informatia prin aceasta aplicatie, daca ea este relevanta", a explicat, marti, Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, intr-o conferinta de presa.

Premiu pentru creatorii unei aplicatii de transparentizare a cheltuirii banilor publici - ...citeste mai departe despre "Aplicatie de mobil care te alerteaza cand sunt accidente, inundatii sau cutremure" pe Ziare.com

#alicatie situatii urgenta, #aplicatie MAI, #aplicatie informatii meteo trafic cutremure , #Stiri Internet