Apple: Majoritatea vulnerabilitatilor de securitate dezvaluite de Wikileaks au fost deja reparate

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 08:32
1107 citiri
Apple: Majoritatea vulnerabilitatilor de securitate dezvaluite de Wikileaks au fost deja reparate
Foto: Arhiva Ziare.com

Apple este prima companie de tehnologie care vine cu un raspuns oficial dupa documentele publicate de Wikileaks, sustinand ca cele mai multe vulnerabilitati au fost deja rezolvate.

Wikileaks a dat publicitatii, marti, o serie de documente cu scopul de a arata cum procedeaza agentia de spionaj americana CIA pentru a a obtine datele necesare de pe dispozitivele folosite de tintele sale.

Printre companiile vizare de Wikileaks se numara si Apple. Documentele arata cum CIA avea la dispozitie o serie de modalitati prin care sa acceseze sau chiar sa controleze dispozitivele produse de Apple.

Pe de o parte, agentia americana a descoperit cu ajutorul propriilor specialisti vulnerabilitati ale iPhone-urilor si iPad-urilor, pe care sa le poata folosi pentru spionaj. Pe de alta parte, unele informatii si instrumente in acest sens au fost cumparate de la contractori externi.

Dezvaluirile Wikileaks vizeaza numeroase companii si tipuri de dispozitive care au cazut victimaspionilor americani. Dintre toate, insa, Apple este singura pana acum care a emis un raspuns oficial.

Gigantul american a trimis presei o comunicare prin care arata ca majoritatea vulnerabilitatilor evidentiate de Wikileaks au fost reparate si ca se lucreaza deja si pentru repararea celorlalte probleme de securitate.

Apple si-a construit in ultimii ani o imagine a unei companii careia ii pasa de securitatea utilizatorilor sai, fiind cea care a iesit cel mai mult in evidenta, atat tehnologic, cat si ca marketing, de fiecare data cand a fost cazul. Un exemplu in acest sens a fost refuzul de a oferi acces celor de la FBI la iPhone-ul unui terorist. ...citeste mai departe despre "Apple: Majoritatea vulnerabilitatilor de securitate dezvaluite de Wikileaks au fost deja reparate" pe Ziare.com

#Apple dezvaluiri Wikileaks spionaj CIA , #Stiri Internet