Aproximativ 16 milioane de conturi de e-mail din Germania, piratate

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 10:51
1120 citiri
Aproximativ 16 milioane de conturi de e-mail din Germania, piratate

Aproximativ 16 milioane de conturi de e-mail au fost piratate in Germania, a avertizat marti Institutul federal pentru Securitatea Tehnologiilor Informatiei (BSI), provocand un aflux de solicitari de verificare din partea utilizatorilor de Internet.

Presupusii escroci au putut sa acceseze atat e-mailurile victimelor, cat si conturile acestora pe retele de socializare sau site-uri ale unor reviste online, in cazul in care au fost utilizate aceleasi nume de utilizator si parole, a precizat Institutul, cu sediul la Bonn (vest), intr-un comunicat.

"In acest caz este vorba atat despre computere infectate, ci si despre un furt complet de identitate online", a subliniat Michael Hange, presedintele BSI, pentru editia de miercuri a cotidianului berlinez Tagesspiegel.

Guvernul le-a cerut utilizatorilor de Internet sa-si verific e-emailul

Guvernul german i-a invitat si el pe utilizatorii de Internet, intr-un mesaj postat pe site, sa-si verifice e-mailul.

BSI nu a dorit sa ofere precizari despre circumstantele in care a fost descoperit acest furt masiv, din cauza ca ancheta este in curs.

Persoanele care se tem ca au fost victime ale unui asemenea furt de date personale, puteau sa efectueze verificari cu ajutorul BSI. Totodata, din cauza unui aflux important de cereri, site-ul a fost "saturat" rapid.

"Primim aproximativ 200.000 de cereri pe ora, un volum urias", a precizat Hange. Astfel, capacitatile serverului de verificare au fost extinse, cu scopul ca un numar cat mai mare de persoane sa poata sa verifice daca le-au fost piratate conturile de e-mail, a adaugat el.

BSI, care furnizeaza totodata teste pentru crearea unei noi parole securizate, a invitat victimele sa-si schimbe toate parolele, in special pentru conturi pe retele de socializare ca Facebook sau pe site-uri comerciale ca Amazon, pentru a evita o eventuala escrocherie.

Michael Hange i-a sfatuit pe utilizatorii de Internet sa nu utilizeze aceeasi parola pentru conturi diferite.

Jumatate dintre conturile piratate se terminau in .de, extensia Germaniei, potrivit BSI, care subliniaza ca furtul datelor de acest tip este unul dintre cele mai raspandite riscuri pe Internet.

Din cauza celor doua dictaturi, nazista si comunista, carora le-au fost supusi germanii in secolul al XX-lea, protectia datelor persoanle este o preocupare majora a populatiei.

#atac informatic, #atac mail, #germania mail , #Stiri Internet