Atacat de hackeri in vacanta? Ce trebuie sa faci ca telefonul tau sa nu devina o "victima"

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 15:36
942 citiri
Atacat de hackeri in vacanta? Ce trebuie sa faci ca telefonul tau sa nu devina o "victima"

In timpul calatoriilor in tara sau strainatate, terminalele mobile se conecteaza frecvent la retele wireless nesecurizate, pot fi pierdute pe plaja sau pot fi atacate de hackeri.

Bitdfender a alcatuit o lista cu sfaturi de care utilizatorii trebuie sa tina cont inainte sa plece in vacanta, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pastrati o copie a datelor

Virusii fac din ce in ce mai multe victime, prin blocarea dispozitivelor mobile si a continutului acestora si solicitarea unei rascumparari pentru deblocarea terminalelor. Acestia se instaleaza mai ales prin metoda "drive-by download", deci fara ca utilizatorul sa descarce cu intentie vreun fisier, asadar evitati pe cat posibil navigarea pe pagini cu continut malitios.

Nu dati click pe linkuri care pot parea suspecte si instalati o solutie antivirus ca sa va alerteze despre eventualele site-uri nesigure. Nu uitati sa va asigurati datele si sa va faceti o copie, fie online sau pe un dispozitiv fizic, pentru a va feri de ...citeste mai departe despre "Atacat de hackeri in vacanta? Ce trebuie sa faci ca telefonul tau sa nu devina o "victima"" pe Ziare.com

#hackeri vacanta telefoane, #hackeri protejare telefoane, #protejare telefoane , #Stiri Internet