Atentate teroriste la Paris: Facebook, acuzata ca pune viata unora mai presus de-a altora

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 11:05
1045 citiri
Atentate teroriste la Paris: Facebook, acuzata ca pune viata unora mai presus de-a altora
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei care se aflau in apropierea locurilor din Paris unde au avut loc atentatele teroriste, vineri seara, au putut folosi o noua functie a Facebook, numita "Safety Check", prin care isi anuntau prietenii de pe reteaua sociala ca sunt in regula.

In timp ce multi au considerat ca acest tip de notificare este unul foarte util in caz de dezastru, altii au punctat faptul ca reteaua de socializare a lui Mark Zuckerberg nu a luat o decizie similara in cazul altor evenimente tragice, cum ar fi atacurile teroriste din Beirut, care au avut loc joi. Acestea s-au soldat cu 80 de morti.

Criticii Facebook au acuzat occidentalii de discriminare, precizand ca pretuiesc vietilor unor oameni mai mult decat pe-ale altora, arata The Verge.

Compania lui Mark Zuckerberg a tinut sa aduca lamuriri legate de aceasta tema.

Alex Schultz, vicepresedintele Facebook, a precizat ca este pentru prima data cand functia "Safety Check" a fost activata pentru altceva decat un dezastru natural.

"Ca si in ...citeste mai departe despre "Atentate teroriste la Paris: Facebook, acuzata ca pune viata unora mai presus de-a altora" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook Safety Check, #Facebook siguranta atentate Paris, #Facebook sunt bine, #Facebook atentate Paris , #Stiri Internet