Atentie la licitatiile online! Ce-i de stiut cand cumparati de la necunoscuti de pe Internet

Duminica, 21 August 2011, ora 12:43
1578 citiri
Atentie la licitatiile online! Ce-i de stiut cand cumparati de la necunoscuti de pe Internet

Stiati ca atunci cand achizitionati un produs de la o persoana care nu actioneaza in calitate de comerciant, legislatia in materie de protectia consumatorilor nu se aplica? 

Pe Internet, cei mai multi vanzatori persoane fizice se regasesc pe site-urile de licitatii online. Trebuie stiut faptul ca aceste site-uri nu indeplinesc functiile unui organizator de licitatii si prin urmare obligatiile legale din acest domeniu nu li se aplica.

In plus, chiar daca achizitionati un produs de la un comerciant prin intermediul acestui tip de site-uri, nu veti fi protejat de legislatia referitoare la vanzarea la distanta, intrucat licitatiile sunt excluse in mod explicit din campul de aplicare al acestor dispozitii legislative.

Deoarece obligatiile legale pe care un site de licitatii le are fata de consumatori sunt destul de limitate, de cele mai multe ori, cea mai eficienta cale de a va apara drepturile este apelarea chiar la serviciile de solutionare a sesizarilor sau protectie impotriva fraudelor puse la dispozitie de site, acolo unde acestea exista. Iata de ce este bine sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare.

Citeste mai mult pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii online, # necunoscuti internet, # internet, # licitatii , #Stiri Internet