Avertismentul expertilor: Toti posesorii de smartphone sunt tinte

Joi, 05 Martie 2015, ora 21:17
1233 citiri
Avertismentul expertilor: Toti posesorii de smartphone sunt tinte
Foto: First Post

Piata telefoanelor inteligente s-a dezvoltat vertiginos in ultimii ani, iar piratii cibernetici au profitat de acest lucru si au intensificat atacurile informatice catre aceste dispozitive, profitand de naivitatea utilizatorilor mai ales in ce priveste navigarea pe Internet.

"Piata telefoanelor mobile este guvernata de inovatie si se concentreaza pe adaugarea functionalitatilor care au legatura tot mai mult cu marketingul decat cu masurile de securitate si respectul pentru viata privata", a declarat James Lyne, responsabilul pentru securitate globala in cadrul Sophos in ultima zi a Congresului mondial al telefoniei mobile.

Acesta a punctat responsabilitatea fabricantilor in ce priveste sensibilizarea insuficienta a consumatorilor in acest domeniu, in care mai putin de 40% utilizeaza un cod PIN de acces.

Producatorul sud-coreean Samsung a insistat, duminica, in timpul prezentarii modelului Galaxy S6 pe noua functionalitate de incarcare a bateriei fara a folosi dispozitivul la ...citeste mai departe despre "Avertismentul expertilor: Toti posesorii de smartphone sunt tinte" pe Ziare.com

#atacuri cibernetice smartphone, #Congres mondial telefonie mobila , #Stiri Internet