BBC a accesat, in secret, conturile de e-mail ale angajatilor, de 81 de ori

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 09:01
1233 citiri
BBC a accesat, in secret, conturile de e-mail ale angajatilor, de 81 de ori

British Broadcasting Corporation (BBC), cel mai mare radiodifuzor public din lume, a monitorizat in secret, in ultimii doi ani, conturile de e-mail ale angajatilor sai, pentru a gasi "cartita" care furniza informatii confidentiale despre organizatie.

Asadar, 81 de angajati au avut monitorizate conturile de e-mail, incepand din 2012, cand au fost investigate acuzatii de frauda, hartuire, luare de mita si incalcarea confidentialitatii, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetarile legate de presupusele scurgeri s-au dublat de la patru, in 2012, la 10, in 2013, au aratat cifrele oficiale. Dar radiodifuzorul nu spune ce informatii considera ca au fost transmise din organizatie, potrivit Mediafax.

Conducerea BBC s-a confruntat cu momente dificile, incepand cu acuzatiile de pedofilie aduse lui Jimmy Savile, in 2012. De asemenea, acest scandal a condus la demisia fostului director general George Entwistle, care ar fi incasat 450.000 de lire sterline pentru 54 de zile la locul de munca.

George Entwistle a demisionat dupa 54 de zile in functia de director, pe 10 noiembrie 2012, in plin scandal, generat de tratamentul editorial adoptat de BBC fata de acuzatiile de pedofilie aduse lui Jammy Saville, unul dintre fostii prezentatori-vedeta ai grupului intre anii 1960 si 1980.

Monitorizarea in secret a conturilor de e-mail ale angajatilor a fost realizata de Serviciul de Investigatie al BBC. BBC a confirmat ca au existat 30 de ocazii, in 2012, si alte 51, in 2013, cand Serviciul de Investigatie a patruns ilegal in conturile de e-mail ale angajatilor pentru a verifica daca este ceva in neregula.

Scurgeri de informatii, frauda, furt, luare de mita si hartuire

De 14 ori au fost accesate conturile pentru presupuse scurgeri de informatii si de 15 ori pentru a se verifica acuzatii de frauda. Patru conturi au fost accesate pentru acuzatii de furt, patru pentru hartuire, unul in legatura cu o reclamatie de violenta si unul in legatura cu o ancheta pentru luare de mita.

De asemenea, au fost 24 de situatii in care BBC a accesat conturile angajatilor ca parte a unui caz disciplinar intern si alte patru situatii cand politia a intocmit o cerere oficiala ca parte a unei anchete penale. Totodata, conturile de e-mail au fost accesate de zece ori in legatura cu utilizarea abuziva a computerelor si de alte trei ori cand au existat acuzatii de "comunicare malitioasa".

"BBC monitorizeaza rareori conturile de e-mail ale angajatilor si doar in circumstante exceptionale, cand este rezonabil, necesar si reprezinta un raspuns proportional", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

"Monitorizarea conturilor de e-mail este legata invariabil de anchete penale sau disciplinare, iar angajatii sunt constienti ca monitorizarea poate sa apara", a mai spus acesta.

#conturile e mail, #secret conturi email BBC, #conturi angajati email BBC , #Stiri Internet