Bitdefender ne avertizeaza: Putem fi spionati in propria casa prin dispozitivele inteligente

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 12:40
1163 citiri
Bitdefender ne avertizeaza: Putem fi spionati in propria casa prin dispozitivele inteligente
Foto: Facebook / Bitdefender

Criminalii cibernetici pot controla de la distanta dispozitive inteligente video si filma in timp real activitatea din locuintele utilizatorilor.

Specialistii in securitate cibernetica ai Bitdefender au identificat o vulnerabilitate intr-un model popular de camera web si avertizeaza utilizatorii ca, prin exploatarea acesteia, atacatorii ar putea sa o transforme intr-un instrument de spionaj in orice locuinta.

Camera web analizata este destinata familiilor si este dotata, printre altele, cu senzori de miscare si sunet, microfon si boxe, un set de cantece de leagan pentru bebelusi si senzori de temperatura si umiditate, putand fi folosita atat pentru supravegherea locuintei, cat si pentru a ingriji un copil.

Pe durata analizei, specialistii Bitdefender au identificat numeroase carente legate de securitate precum: hotspot deschis, care nu solicita parola; date de identificare (nume utilizator si parola) ale retelei transmise nesecurizat de la aplicatia mobila catre camera web; ...citeste mai departe despre "Bitdefender ne avertizeaza: Putem fi spionati in propria casa prin dispozitivele inteligente" pe Ziare.com

#Bitdefender camera spion, #spionaj webcam , #Stiri Internet